AL HER TIL 20190403 108 190419 081021

20 april 201919:24

Tilburg voor vierde maal naar finale Oberliga

Tilburg Trappers heeft zich voor de vierde maal op rij geplaatst voor de finale van de Oberliga. Trappers voltooide de comeback tegen Herne door de vijfde wedstrijd van de halve finale met 6-1 te winnen.

Trappers kwam in de beslissende wedstrijd goed uit de kleedkamer. Al na een minuut spelen lag de puck in het doel van Björn Linda. De Duitse goalie bracht in eerste instantie redding op een inzet van Mitch Bruijsten. Danny Stempher reageerde echter attent en werkte de rebound in het doel van de tegenstander.

De uitstekende start van Trappers kwam na een paar minuten ten einde. Twee Trappers moesten vlak na elkaar richting de strafbank. Toch overleefde Tilburg deze powerplay, Herne kwam voornamelijk tot afstandsschoten. Ian Meierdres kreeg na twaalf minuten spelen het publiek op de banken met een geweldige save. Marshall dook op voor de neus van Meierdres en de Tilburgse goalie wist met een uiterste inspanning de puck met zijn legguard te stoppen. Vlak voor de kans van Marshall was Verkiel nog dichtbij de 2-0.

Drie minuten voor de pauze kreeg Herne opnieuw een powerplay, maar de grootste kans was uiteindelijk shorthanded voor Tilburg. Nardo Nagtzaam veroverde de puck in de neutrale zone en mocht daarna alleen af op Linda. Nagtzaam zag zijn inzet helaas gestopt worden door Linda.

Ook de tweede periode was weer spannend. Beide ploegen kregen kansen, Herne had aanzienlijk meer schoten in de tweede periode. Toch was het in de elfde minuut wederom Tilburg dat scoorde. Nardo Nagtzaam scoorde tijdens een Tilburgse powerplay de 2-0. Na de tweede treffer waren Kevin Bruijsten en Mickey Bastings erg dichtbij de 3-0 maar Linda en de lat stonden in de weg. Aan het einde van de periode kreeg ex-Trappers Brad Snetsinger nog een enorme kans op de aansluitingstreffer maar Meierdres hield zijn doel schoon.

In de derde periode kreeg Herne wel wat kansen maar de aansluitingstreffer bleef uit. Acht minuten voor tijd viel echter de beslissing. Na een geweldige pass van Reno de Hondt, schoot Kevin Bruijsten raak voor de derde Tilburgse treffer. Nog geen minuut later viel ook de 4-0, de Canadees Brock Montgomery verschalkte Linda met een goed schot.

Via Kolb kwam Herne vijf minuten voor tijd terug tot 4-1 en daarop besloot coach Albrecht om zijn goalie naar de kant te halen voor een extra veldspeler. Die tactiek viel al gauw in duigen en captain Ivy van den Heuvel profiteerde van het lege doel: 5-1. Met Linda terug in het doel viel ook nog de 6-1, Nardo Nagtzaam tekende voor zijn tweede treffer van de wedstrijd.

Daarmee staat Trappers voor de vierde maal op rij in de finale van de Oberliga. Tegenstander is Landshut uit de Oberliga Süd. Landshut won in de play-offs van Rostock (3-0), Saale Bulls Halle (3-1) en Hannover Scorpions (3-0).