Final Four2018 Den Haag Heerenveen duel vd Vossen Oosterveld

15 mei 202009:00

Door Joep Meijsen

Van der Vossen en Nijland verlengen bij Flyers

Niels van der Vossen en Marc Nijland spelen ook volgend jaar in het shirt van Unis Flyers Heerenveen. Beide spelers verlengden hun contract met de regerende landskampioen met één jaar.

De 23-jarige Van der Vossen speelde vorig jaar 11 wedstrijden voor Heerenveen in de Beneliga, waarin hij goed was voor een assist. Hij voegde hier in twee play-off-ontmoetingen nog twee assists aan toe alvorens het seizoen abrupt werd be√ęindigd. De eveneens 23-jarige Marc Nijland had een assist in 19 ontmoetingen in de Beneliga en scoorde in twee play-off-wedstrijden √©√©n goal.

Van der Vossen miste vorig jaar een deel van het seizoen omdat hij vanwege zijn studie in Frankrijk was. 'Als het aan mij ligt dit keer wel een compleet seizoen. Ik heb verlengd omdat ik houd van ijshockeyen op een goed niveau in een leuk team. Vorig jaar was dat absoluut het geval en zoals het nu lijkt, komt er ook volgend seizoen weer een mooi en sterk team te staan', zegt hij op de site van Flyers.

Ook Nijland heeft nu al zin in de hervatting van het ijshockey komend seizoen. 'Het vorige seizoen is voor mijzelf en mijn ontwikkeling erg belangrijk geweest. Ik ben mede door de belangrijke goals veel zelfverzekerder geworden. Zoals ik vorig seizoen ben ge√ęindigd, wil ik het volgende seizoen weer beginnen.'