P4012900

1 april 202319:54

Door Jenny Goessens

Vrouwen Amsterdam Tigers kampioen van Nederland

Finale tussen Amsterdam Tigers - Dordrecht Lions

De wedstrijd was een spannende strijd tussen de twee beste teams van het seizoen. Hoewel beide teams kansen cre√ęerden, duurde het tot de tweede periode voordat de score werd geopend. Amsterdam wist dankzij Moira Knaake op voorsprong te komen, maar Dordrecht liet zich niet uit het veld slaan. Mandy Flink maakte al snel de gelijkmaker, maar Nicky Collard herstelde de voorsprong van Amsterdam.

Na een straf van Anna Krol moest Dordrecht met een andere goalie beginnen aan de derde periode. Amsterdam wist hier direct van te profiteren en Mel Bimm maakte de gelijkmaker. Zo√ę de Man bracht Dordrecht weer op voorsprong, maar Mel Bimm maakte het opnieuw spannend met een late gelijkmaker. Dit betekende een overtime, waarin Amsterdam uiteindelijk aan het langste eind trok dankzij een goal van Zo√ę Babier.

Al met al was het een enerverende wedstrijd waarin beide teams lieten zien waarom ze tot de beste van het seizoen behoorden. Amsterdam wist uiteindelijk het landskampioenschap binnen te slepen en mag zich terecht de beste van Nederland noemen.

Wij feliciteren de vrouwen van Amsterdam met het behalen van het kampioenschap van Nederland.