3 augustus 202021:22

Door Wilma Olijhoek

Info van de bond

Aangepaste sportprotocol sportspecifiek trainingen

Bijgevoegd de aangepaste versie van het sportprotocol sportspecifiek van IJshockey Nederland in het kader van het organiseren van trainingen.

In deze versie (03-08-2020) zijn de volgende regels onder Voor verenigingen verwijderd:

  • Houd 1,5 meter afstand als op de spelersbank wordt plaatsgenomen;
  • Trainers presenteren oefening met in achtneming van 1,5 meter ten opzichte van de groep. Spelers ouder dan 18 jaar formeren zich met in achtneming van 1,5 meter afstand.
  • Bij het trainen van spelers ouder dan 18 jaar geldt de algemene afstandslijn van 1,5 meter. Denk hierbij voorlopig aan oefeningen in stationsvorm. Het maximaal aantal spelers ouder dan 18 jaar is per training of groep 20 personen. Verdeel het ijs in 4 gelijke gedeeltes en trainen met 5 personen per kwart. Dit komt neer op een gemiddelde oppervlakte van 450 m2.

en is de volgende regel onder Voor verenigingen toegevoegd:

  • De regel is dat iedereen 1,5 meter afstand houdt. Maar voor de sportsector is een uitzondering gemaakt om in de sport en spelsituaties waar dit niet mogelijk is de 1,5 meter afstand tijdelijk/zo kort mogelijk los te laten. EĂ©n van de belangrijke adviezen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen is om de hygiĂ«nerichtlijnen te volgen. Het RIVM heeft hier uitleg en adviezen voor opgesteld.