Home OrganisatieOpleidingen → Bench official

Bench offi­ci­al

Hier vindt u hand¬≠lei¬≠din¬≠gen die u in staat stel¬≠len de ver¬≠schil¬≠len¬≠de taken van de bench offi¬≠ci¬≠als goed uit te voeren.

Handleiding Bench Officials

In de Handleiding Bench Officials worden de verschillende werkzaamheden beschreven en alle regels die van belang zijn voor bench officials op een rij gezet en nader uitgewerkt. In de handleiding wordt summier ingegaan op afwijkende regels die afhankelijk zijn van competitieopzet en leeftijdsklasse. Voor deze regels wordt verwezen naar de voor het betreffende seizoen geldende competitieopzet, het sportreglement en de bijlage bij het sportreglement.

Wijzigingen seizoen 2023-2024

Match Penalties Eredivisie

In de Eredivisie zullen geen Match Penalties meer worden gegeven. Alle overtredingen kunnen maximaal worden bestraft met een 5 minuten Major + een 20 minuten Game Misconduct (zonodig in combinatie met andere tijdstraffen). Achteraf zal aan de hand van videobeelden de ernst van de overtreding worden bepaald en zo nodig de bijbehorende schorsing worden opgelegd. Deze regelwijziging betreft dus alleen Eredivisiewedstrijden. In alle andere wedstrijden gelden de oude regels en kunnen overtredingen worden bestraft met een Match Penalty.

Wegstrepen straffen

De uitzondering waarin 2 minuten straffen niet tegen elkaar worden weggestreept (beide teams op volle sterkte en beide teams één 2 minuten straf) is afgeschaft. Gelijksoortige straffen voor beide teams op hetzelfde tijdstip worden met ingang van dit seizoen altijd tegen elkaar weggestreept.

Laatst gewijzigd op 4 september 2023 om 09:49