12 maart 202000:00

Door Wilma Olijhoek

Info van de bond

Afgelasten alle competities seizoen 2019-2020

Zoals in eerdere nieuwsberichten staat vermeld volgt IJshockey Nederland met betrekking tot het coronavirus de adviezen van NOC*NSF en RIVM op. Ook wordt gekeken naar omringende landen en adviezen van de IIHF. Tevens is het van belang dat IJshockey Nederland zijn eigen verantwoordelijkheid neemt in besluiten die gemaakt dienen te worden over het wel of niet doorgaan van wedstrijden. Dit alles in overweging nemende heeft IJshockey Nederland besloten om alle competities af te gelasten. Dit betekent dat het seizoen 2019-2020 abrupt tot een einde komt. Een zeer zwaar besluit, maar een weloverwogen besluit.

Het besluit om de competities af te gelasten heeft ook direct effect op beide finaledagen, 28 maart 2020 (junioren) in Tilburg en 29 maart 2020 (senioren) in Breda. Deze beide finaledagen zullen ook geen doorgang vinden.

IJshockey Nederland gaat zich beraden over afwikkelingen van kampioenschappen en eventuele promotie/-degradatiewedstrijden die onder andere gelden in de seniorencompetities. Wij hopen op begrip van allen voor dit zeer lastig besluit.