27 november 201900:00

Door Wilma Olijhoek

Info van de bond

AVG stappenplan

Sinds mei vorig jaar is de privacywet AVG van kracht. Die raakt ook jullie vereniging. Het is belangrijk hier serieus mee om te gaan, want als bestuurder ben je persoonlijk aansprakelijk als er iets misgaat. Met deze brief willen wij jullie graag helpen om blijvend aan de wettelijke verplichtingen te voldoen.

Sinds vorig jaar gebruiken de meeste sportverenigingen het online programma van Stichting AVG voor Verenigingen, dat in afstemming met sportbonden en NOC*NSF speciaal is gemaakt voor verenigingen en toegespitst op de sport. Als je dit stappenplan doorloopt, weet je zeker dat je geen dingen vergeet. Je krijgt praktische informatie, voorbeeldteksten en handige tips. Bij wet ben je verplicht om te bewijzen wat je allemaal hebt gedaan aan de AVG. Dit programma helpt je hier bij.

Om gebruik van dit programma te bevorderen, is er gewerkt met goedkope en / of gratis vouchers. Daarmee kon je een jaar lang gratis gebruik maken van het programma, en veel clubs hebben dat ook gedaan. Binnenkort eindigt die periode en moeten sportclubs zelf een abonnement nemen. Om de kosten zo laag mogelijk te houden, is er een afspraak gemaakt met de Stichting AVG voor Verenigingen.

Voor een bedrag van ‚ā¨ 5,- (exclusief btw) per maand kunnen jullie de vereniging AVG-proof houden. Dit bedrag is inclusief gratis gebruik van een juridische helpdesk bij vragen.

Gebruik je het programma al? Ga dan naar de website, log in en volg de instructies.
Gebruik je het programma nog niet? Ook dan kun je gebruik maken van dit aanbod. Ga naar: https://www.avg-programma.nl/sport

Komende tijd zal de aandacht voor privacy en bescherming van persoonsgegevens alleen maar verder toenemen. Laat AVG voor jullie vereniging geen zorgenkind zijn.