Egrep start scherm

6 september 202214:38

Door Danny Bouman

Info van de bond

Bench official update

Om het komende seizoen goed beslagen ten ijs te komen heeft de softwareleverancier van IJshockey Nederland Morawa/Hockey Data handleidingen gemaakt over het gebruik van EGrep.

Een link naar deze handleidingen is te vinden via de EGrep sectie op de website van IJshockey Nederland
Coaches moeten hun opstelling via de coach app digitaal invullen. Instructies hierover worden in de komende week aan coaches verstrekt.
Zodra de wedstrijd ingeladen wordt in Egrep hoef je als Bench Official niets meer aan de team opstelling te doen. Egrep is zodanig aangepast dat alle spelers en begeleiders uit een club geselecteerd kunnen worden, d.m.v het zgn. extended roster.

Door deze ontwikkelingen zijn er een aantal wijzigingen in het proces omtrent de sheet:

  • Coaches kunnen tot 45 minuten voor tijd hun opstelling digitaal aanleveren via de app, indien er hierna toch nog dingen gewijzigd moeten worden geeft de coach dit zelf door aan de Official Scorer. Deze kan de wijziging dan alsnog doorvoeren in het systeem.
  • Omdat de coaches hun opstellingen digitaal aanleveren hoeft de Official Scorer voorafgaand aan de wedstrijd niet meer de sheet te laten tekenen door de coaches.
  • De Official Scorer geeft voor aanvang van de wedstrijd het aantal spelers en begeleiders door aan de scheidsrechter, de sheet hoeft dus niet meer gezien te worden door de scheidsrechter.
  • Na afloop van de wedstrijd loopt de official scorer naar de scheidsrechter om de sheet op de laptop te tonen voor akkoord. Hierna kan deze door de official scorer ge√ľpload worden.
  • Er hoeft geen geprint exemplaar meer meegegeven te worden aan de teams, ook hoeft er geen exemplaar meer naar de bond gestuurd te worden. In principe hoeft de club ook geen exemplaar te bewaren maar het staat clubs uiteraard vrij om hier andere afspraken over te maken.
  • Indien clubs de wedstrijd niet live bij kunnen houden mag vooralsnog de digitale versie later ingevuld worden. Dan blijft de oude procedure omtrent de papieren sheet gelden. Clubs worden wel geacht binnen 24 uur alsnog de sheet digitaal aan te leveren. Sheets die op andere manieren aangeleverd worden zullen niet door de bond verwerkt worden.
  • Om deze reden moeten coaches altijd nog een papieren longlist en spelerslijst meenemen.
  • Tijdens de wedstrijd wordt geadviseerd om nog een kladversie bij te houden, dit is voorlopig ook verplicht bij Eredivisiewedstrijden. Zodra de digitale sheet akkoord bevonden is en succesvol ge√ľpload is mag deze kladversie weggegooid worden.

Belangrijke mededeling:

Vanaf 1 januari 2023 gaat de scheidsrechter na afloop van de wedstrijd een QR code moeten scannen welke door Egrep gegenereerd zal worden. Dit geeft een code waarmee de Official Scorer de wedstrijd kan uploaden en de scheidsrechter dus zijn akkoord geeft. Dit betekend dus dat vanaf dat moment clubs geacht worden alle wedstrijden live bij te houden en na afloop voor te kunnen leggen aan de scheidsrechter omdat achteraf uploaden dus niet meer mogelijk zal zijn. Clubs zullen hier dus voorbereidingen voor moeten treffen als dit nu nog niet mogelijk is.