22 februari 202110:12

Door Wilma Olijhoek

Info van de bond

Coronaontwikkelingen

Persbericht sportdeelnamecijfers 'Nederland tot stilstand gekomen'

Opnieuw blijkt uit onderzoek dat Nederland tot stilstand is gekomen. Waar in andere jaren de sportdeelname in januari vanwege ieders goede voornemens gemiddeld vier procent hoger was dan in december, is dat dit jaar niet het geval. Ook in januari blijkt dat net als in december minder dan de helft van de Nederlandse bevolking één keer per week aan sport heeft gedaan. Een grote groep kinderen sport zelfs helemaal niet meer. Het spreekt voor zich dat dit een zeer alarmerende meeting is. Voor IJshockey Nederland en haar verenigingen juist nu tijd om actief in contact te blijven met haar leden. Zorg voor een blijvende betrokkenheid. Straks als de georganiseerde sport weer mag, is het een taak van ons allen om direct aan de slag te gaan met activiteiten. Ook ledenwerving blijft een zeer belangrijke taak van uw vereniging. Straks zullen kinderen weer op zoek gaan naar een voor hun geschikte sport. IJshockey is uiteraard een zeer geschikte sport, juist voor kinderen.

Klik hier voor het hele persbericht en klik hier voor een 'light-versie' van de resultaten.

Uitnodiging en communicatie-ondersteuning | Verkiezingsdebat preventie, gezonde leefstijl, sport en bewegen | 4 maart 2021

Op donderdag 4 maart van 16.00 tot 17.30 uur organiseren de sportbonden en NOC*NSF samen met 24 partners uit de zorg-, welzijn-, onderwijs-, en sport- en beweegsector een debat vanuit Nieuwspoort over 'preventie, gezonde leefstijl, sport en bewegen'. Door de huidige corona-maatregelen zullen alleen kandidaat-Kamerleden en een cameraploeg aanwezig zijn. Wij nodigen jullie van harte uit om dit debat live online te volgen! Meld je aan via deze aanmeldlink.

Klik hier om verder te lezen.