27 februari 202000:00

Door Wilma Olijhoek

Info van de bond

Coronavirus en protocol infectiebestrijding

De situatie met betrekking tot het Coronavirus heeft onze brede aandacht. IJshockey Nederland informeert de clubs/contractanten over een protocol rondom infectiebestrijding mocht dit noodzakelijk worden.

Terwijl het nog niet wordt beschouwd als een internationale crisis vanuit de WHO, is IJshockey Nederland wel met de grootst mogelijke zorg bezig met de situatie, volgt IJshockey Nederland de ontwikkelingen op de voet en neemt IJshockey Nederland indien nodig maatregelen om het risico verder te minimaliseren en goed voorbereid te zijn op gezondheidskwesties tijdens wedstrijden in de competitie.

Infectiebestrijding
Alhoewel de risico’s nog niet erg groot zijn, zal infectiebestrijding bij alle wedstrijden van groot belang zijn, daarom adviseert IJshockey Nederland verschillende infectiebestrijdingsmaatregelen, waaronder:

1. Voorzie kleedkamers waar spelers, coaches en begeleiders hun handen kunnen wassen met zeep en schone of wegwerphanddoeken.
2. Voorzie kleedkamers van handontsmettingsmiddelen.
3. Deel geen waterflessen en handdoeken onder elkaar.
4. Zorg voor een regelmatige schoonmaak van vaak aangeraakte voorwerpen (deurgrepen, kranen, fitnessapparatuur, et cetera).
5. Gebruik in de strafbank uitsluitend flesjes water die na gebruik direct weggegooid worden.
6. Zorg voor hoestetiquette (houd afstand, bedek je mond bij hoesten en nies met wegwerptissues en was handen).
7. Moedig spelers, coaches en begeleiders aan om zichzelf te melden als ze zich ziek voelen.
8. Moedig spelers, coaches en begeleiders aan om zichzelf te melden als ze in risicolanden zijn geweest in de afgelopen 30 dagen (China, Hong Kong, Japan, Malaysia, Zuid-Korea, Singapore, Thailand en Macau).
9. Na de wedstrijd geen handen schudden met rechtstreeks contact van huid op huid. High five met handschoenen aan is ons advies.

Voor meer informatie omtrent het Coronavirus verwijzen we iedereen naar de link van de RIVM.