EHBO

9 april 202211:39

Door Wilma Olijhoek

Info van de bond

Cursusdag "EHBO voor ijshockey", Tilburg, zaterdag 18 juni 2022

Het sportreglement van IJshockey Nederland is helder: de thuisspelende vereniging dient zorg te dragen voor medische assistentie. Maar hoe helder de regel ook is, organiseren is vaak lastig. Om de verenigingen op weg te helpen, organiseren we de cursusdag “EHBO voor ijshockey”.

Het doel van deze dag is verenigingen inzicht en informatie te geven over het organiseren van een EHBO-cursus bij de vereniging of in de regio (hiervoor zoek je contact met de clubs in de regio). Met het zelf inrichten van een EHBO-cursus voorkom je mogelijk veel onveilige situaties en bespaar je kosten op het inzetten van EHBO-personeel.

Oud-Kemphaan Erik Habraken is EHBO-instructeur en zal deze dag uitleg geven over de training die hij al verzorgt bij verschillende verenigingen.

Tijdens de door hem ontwikkelde cursus leert hij coaches en begeleiders hoe om te gaan met specifieke ijshockeyletsels, maar ook hoe te handelen bij bijvoorbeeld een reanimatie.

Deze dag geeft hij antwoord op vragen als: Wat is het doel van EHBO? Wat betekent de cursus voor de vereniging/de begeleider? Hoe kan ik als club de EHBO op een goede manier organiseren? Daarnaast gaat Erik samen met de aanwezigen Eerste Hulp verlenen bij een paar nagebootste casussen op het ijs. Kortom een informatieve dag om inzicht te krijgen hoe dit aan te pakken op clubniveau.

Erik Habraken is eigenaar van het Nederlands Centrum voor Bedrijfshulpverlening (NCBHV) en gespecialiseerd in het geven van trainingen BHV en EHBO (kinder). Vanuit zijn ijshockeyachtergrond kan Erik op het gebied van EHBO bij ongevallen in de ijshockeysport instructie verlenen.

De cursusdag "EHBO voor ijshockey" wordt gehouden in Tilburg op zaterdag 18 juni 2022.

Inschrijfformulier cursusdag "EHBO voor ijshockey" zaterdag 18 juni 2022

Klik hier voor het inschrijfformulier cursusdag "EHBO voor ijshockey" zaterdag 18 juni 2022. Gezien de verwachte opkomst nodigen we per vereniging/contractant 1 persoon uit.