DA logo big title 270x75

21 juli 202120:41

Door Wilma Olijhoek

Info van de bond

E-learningmodulen Dopingautoriteit

De Dopingautoriteit heeft verschillende e-learningmodulen voor sporters waarmee ze hun kennis over schone, dopingvrije sport kunnen vergroten.

Als vereniging wil je natuurlijk dat jouw teams zo goed mogelijk presteren in de competitie. Daarvoor wordt hard getraind, op de voeding gelet en gezorgd voor voldoende rust. Goed op de hoogte zijn van de dopingregels hoort hier zeker ook bij. Een foutje is immers zo gemaakt. Wist je bijvoorbeeld al dat er dopingstoffen in geneesmiddelen kunnen zitten? En dat voedingssupplementen vervuild kunnen zijn met dopingstoffen? De gevolgen van een constatering van een verkeerde stof in het lichaam naar aanleiding van een dopingcontrole zijn niet te overzien. Controles in de Oberliga (Tilburg), BeNe-League, eredivisie-/eerste divisieniveau zijn mogelijk.

De Dopingautoriteit heeft verschillende e-learningmodulen voor sporters waarmee ze hun kennis over schone, dopingvrije sport kunnen vergroten, namelijk: e-learningmodule Brons, Zilver en Goud. IJshockey Nederland vraagt de clubs om spelers die deelnemen aan de Oberliga (Tilburg), BeNe-League, eredivisie/eerste divisie te stimuleren om de e-learningmodule Brons te doorlopen. Zo weet je zeker dat ze goed voorbereid zijn en niet voor verrassingen komen te staan als er dopingcontroles zijn.

De spelers kunnen deze e-learningmodulen vinden op www.dopingautoriteit.nl/elearning. Eerst dienen ze een account aan te maken, en vervolgens kunnen ze e-learningmodule Brons kiezen in het lijstje met de verschillende modulen. Na het doorlopen van de module ontvangen ze een certificaat. Met dit certificaat kunnen ze laten zien dat ze de e-learningmodule hebben doorlopen.

Hiernaast is het voor verenigingen mogelijk om een fysieke educatiesessie aan te vragen bij de Dopingautoriteit. Dan komt een voorlichter op locatie een educatiesessie van ongeveer 1,5 uur geven. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Heb je hierin interesse? Neem dan contact op met Wendy Schootemeijer ([email protected], 06-43132672) om de mogelijkheden te bespreken.

Het voorlichten van je spelers is essentieel en op een eenvoudige manier te bewerkstelligen via de Dopingautoriteit in Nederland. Maak hier gebruik van en zorg voor een team dat op de hoogte is van alles wat te maken heeft met doping en sport.