Licentiesysteem ijshockeynederland

22 mei 202314:48

Door Danny Micola von F√ľrstenrecht

Info van de bond

IJshockey Nederland implementeert nieuw licentiemodel voor aangesloten clubs

IJshockey Nederland is verheugd om aan te kondigen dat het een nieuw licentiemodel heeft ge√Įntroduceerd voor haar aangesloten clubs. Dit model heeft betrekking op zowel de clubs in de Eredivisie als de clubs die deelnemen aan competities buiten Nederland. Het licentiemodel is ontwikkeld om de clubs te begeleiden en te ondersteunen bij het realiseren van hun nabije en toekomstige visie.

Met het oog op een verbeterde structuur en professionalisering van het ijshockey in Nederland, zullen alle clubs die onder de vlag van IJshockey Nederland opereren moeten voldoen aan dit licentiemodel. De vereisten in het licentiemodel verschillen echter voor clubs in de Eredivisie en clubs in andere competities buiten Nederland.

Clubs die deelnemen aan de Eredivisie moeten voldoen aan een set van specifieke vereisten, terwijl clubs die actief zijn in niet-Nederlandse competities aanvullende gegevens dienen te verstrekken. Dit verschil in vereisten is bedoeld om ervoor te zorgen dat de clubs in niet-Nederlandse competities adequaat worden ondersteund en begeleid.

Het licentiemodel heeft meerdere doelen, waaronder het waarborgen van de kwaliteit en duurzaamheid van de clubs, het stimuleren van professioneel management en beleid, en het bevorderen van groei en ontwikkeling in het Nederlandse ijshockey. Door middel van dit licentiemodel streeft IJshockey Nederland ernaar om de clubs te helpen bij het verwezenlijken van hun nabije en toekomstige doelen.

IJshockey Nederland is ervan overtuigd dat dit nieuwe licentiemodel zal bijdragen aan een sterke en gezonde ijshockeygemeenschap in Nederland. We kijken uit naar de voortdurende samenwerking met onze aangesloten clubs en zijn enthousiast over de mogelijkheden die dit licentiemodel biedt om het Nederlandse ijshockey verder te ontwikkelen.