Kevin Riedijk in actie namens Zoetermeer Panters in 2019
Kevin Riedijk in actie namens Zoetermeer Panters in 2019 — © Paul Nicolaassen (IJshockeyfoto.nl)

8 juni 202221:27

Door Wilma Olijhoek

Info van de bond

IJshockey Nederland kiest voor een sterke landelijke (beker)competitie en be√ęindigt per direct de deelname aan de BeNe-League

IJshockey Nederland heeft de verdere samenwerking en ontwikkeling met de Koninklijke Belgische IJshockey Federatie (KBIJF) in de grensoverschrijdende BeNe-League competitie per direct be√ęindigd.

Mede naar aanleiding van de gebeurtenissen, in de aanloop naar en gedurende het afgelopen seizoen, is in overleg met de Nederlandse BeNe-League clubvoorzitters een proces gestart voor de zoektocht naar de invulling van een positieve en vruchtbare samenwerking met de Belgische collega’s in de BeNe-League. Dit open en transparante proces heeft via meerdere contactmomenten geleid tot enkele gezamenlijke uitgangspunten voor de continuering van de samenwerking in de BeNe-League.

Ondanks alle inspanningen van de zijde van de bond en clubbestuurders heeft IJshockey Nederland helaas vast moeten stellen dat de door de KBIJF verkozen uitgangspunten haaks staan op de normen, waarden en ambitieplannen van IJshockey Nederland.

Bij gebrek aan voldoende draagvlak ziet IJshockey Nederland daarom helaas geen heil meer in de voortzetting van verdere samenwerking met de KBIJF waardoor er een einde komt aan de BeNe-League. De afgelopen jaren heeft de BeNe-League een positieve impuls gegeven aan de sportieve ontwikkelingen van het ijshockey in beide landen, maar over de manier waarop dit een vervolg zou moeten krijgen in het seizoen 2022/2023 is helaas geen overeenstemming gekomen.

IJshockey Nederland richt zich daarom vanaf nu op de voorbereidingen voor de inrichting van een sterke nationale Nederlandse (beker)competitie op het allerhoogste niveau in het seizoen 2022/2023. Met alle kennis en kunde in het Nederlandse ijshockey en de waardevolle ervaring met de grensoverschrijdende competitie in de vorm van de BeNe -League heeft het bestuur van IJshockey Nederland er alle vertrouwen in dat het nationale ijshockey met de gekozen koers een positieve toekomst tegemoet gaat.