Ehv logo medium

23 juni 202219:00

Door Danny Micola von F√ľrstenrecht

Info van de bond

IJshockey Nederland geeft de 4 voormalige Nederlandse BeNe League clubs de ruimte om deelname aan een Duitse Liga te onderzoeken

De samenwerking in de BeNe League is gestopt, omdat de Belgische Federatie eiste dat de League werd voortgezet zonder bestuurlijke inmenging van IJshockey Nederland. Aan deze eis wilden de 4 Nederlandse clubs en IJshockey Nederland niet voldoen en stopte de samenwerking in de bestaande vorm.

We hebben samen met de 4 Nederlandse clubs en Tilburg Trappers verschillende mogelijkheden onderzocht om een aantrekkelijke competitie op te zetten, met of zonder Belgische deelnemers. IJshockey Nederland werkte bovendien mee aan het plan dat de Belgische en Nederlandse BeNe League clubs zelfstandig eigenaar werden van een nieuwe competitie. Een opzet die ook in andere landen bestaat. Dit plan werd ook ondersteund door de 4 Belgische BeNe League clubs.

Inmiddels blijkt dat plan eenzijdig van tafel te zijn geveegd omdat de Belgische clubs en de Belgische Federatie een akkoord hebben gevonden in de aansluiting bij de Regionalliga West van het Eishockeyverband Nordrhein-Westfalen (NRW).


De vier Nederlandse oud BeNe League deelnemers hebben gevraagd of ze de mogelijkheid mogen onderzoeken om in die liga aan te sluiten. IJshockey Nederland begrijpt die wens en zal haar medewerking verlenen door de clubs te laten onderzoeken of aansluiting mogelijk is. De Nederlandse clubs en IJshockey Nederland zullen nadere afspraken dienen te maken onder welke voorwaarden eventuele aansluiting kan plaatsvinden alvorens de clubs kunnen worden vrijgegeven voor deelname.

IJshockey Nederland geeft de clubs hiermee de ruimte om deelname aan de Duitse Liga te onderzoeken. De clubs kunnen daarvoor nu zelfstandig de gesprekken aangaan.