25 februari 202109:48

Door Wilma Olijhoek

Info van de bond

Maximaal sporten en bewegen binnen de bestaande Coronaregels

Voor een deel van de sport en de sporters is het fijn dat het Kabinet weer een eerste versoepeling heeft doorgevoerd en dat per 3 maart er ook door jongvolwassenen weer met elkaar gesport mag worden.

Tegelijkertijd staan er nog veel sporten en sporters stil, té stil. Zo ook natuurlijk wij als ijshockeyers. IJshockey Nederland is van mening dat we niet lijdzaam moeten wachten op nieuwe versoepelingen, maar nu al door moeten. We moeten elkaar helpen en actief op zoek gaan naar de maximale mogelijkheden om vanaf nu zo veel mogelijk sport- en beweegvormen aan te bieden binnen de bestaande regelgevingen en vanzelfsprekend in afstemming met het lokaal gezag. Dit leidt tot meer actieve sporters en hopelijk ook tot reuring in onze clubs, noodzakelijk voor het behouden van ons clubleven en clubgevoel.

We zien en horen nu al heel veel mogelijkheden zoals:

  • Het faciliteren van de binnensporters op de buitensportaccommodaties. Zoek contact met lokale buitensportaanbieders en vraag naar de mogelijkheden (bijvoorbeeld samen voetballen bij de lokale voetbalclub).
  • Het faciliteren van niet-leden op de buitensportaccommodatie. Onderzoek de mogelijkheden van droogtrainingen op buitensportaccommodaties.
  • Het anders aanbieden van de ijshockeysport zodat het al wel kan worden gedaan. Denk hierbij aan het organiseren van buitenactiviteiten. Andere sporten, technische oefeningen met stick en bal, wedstrijdelementen van ijshockey buiten uitvoeren (straathockey of inline hockey).
  • Blijf in contact met je leden en verzamel de teams daar waar het kan. Niet kijken naar de onmogelijkheden, maar juist de focus op de mogelijkheden.
  • Mochten jullie mooie voorbeelden hebben, meld ze dan bij IJshockey Nederland ([email protected]). Wij zullen ze dan delen via de site. Goed voorbeeld doet volgen!