25 augustus 202011:16

Door Wilma Olijhoek

Info van de bond

Protocol Verantwoord Sporten, Handreiking Toeschouwers bij sportwedstrijden en FAQ coronavirus en sport NOC*NSF

Graag informeren wij u over aangepaste en verbeterende versies van: het Protocol Verantwoord Sporten, de Handreiking Toeschouwers bij sportwedstrijden (nieuwe opzet en wijziging met betrekking tot placeren | voorheen Handreiking Crowdmanagement) en de FAQ coronavirus en sport NOC*NSF.

In de afgelopen twee weken is het voor NOC*NSF duidelijk geworden hoe zij de maatregelen van deze zomer inclusief de laatste aangekondigde maatregelen van 10 augustus dienen te interpreteren.
Grof gezegd kom je op (en in) iedere sportaccommodatie nu drie te onderscheiden situaties tegen, met per situatie specifieke regels en uitzonderingen:

1. sportveld/vloer waarop gesport wordt;
2. op/in de sportaccommodatie zijn zonder aan de sport deel te nemen;
3. verblijven in eet- en drinkgelegenheden op sportaccommodaties zoals sportkantines, clubhuizen en terrassen.

NOC*NSF heeft het nieuwe Protocol Verantwoord Sporten Ă©n de verbeterde Handreiking Toeschouwers bij sportwedstrijden op de nieuwste inzichten aangepast en op nocnsf.nl geplaatst.
Dat betekent bijvoorbeeld dat de verscherpte horecaregels helder voor de sportkantines en terrassen zijn opgenomen. Ook is nu opgenomen dat als je bijvoorbeeld toeschouwers moet placeren, dat dit betekent dat zij per persoon een zitplaats moeten krijgen toegewezen. Placeren door aanwijzen van locatie is alléén goed voor de deelnemers aan de sportactiviteit.

Ook de veelgestelde vragen (FAQ coronavirus en sport) zijn vernieuwd! Bij de FAQ was het in eerste instantie heel logisch dat ze werden ingedeeld op doelgroepen (sporter, sportclub etc.). In de tussentijd is er een hoop veranderd. Voor alle doelgroepen is sporten weer mogelijk en daarom hebben zij ervoor gekozen de FAQ opnieuw in te richten, namelijk op thema. Met name bij de thema’s “vervoer en publiek” en “eventuele besmetting” zijn een hoop nieuwe vragen toegevoegd.

IJshockey Nederland zal binnenkort ook met een FAQ versie komen van ijshockey specifieke vragen.