7 mei 202013:05

Door Wilma Olijhoek

Info van de bond

Nieuws NOC*NSF | Coronavirus en sport

Nieuwsbericht naar aanleiding van persconferentie 6 mei - De nu aangekondigde stapsgewijze terugkeer naar een samenleving die niet meer geheel door het virus wordt gedomineerd geeft Nederland en de ijshockeysport hoop.

Mooi dat vanaf volgende week onder voorwaarden volwassenen weer bij de sportclub buiten mogen sporten. Veel sporters en ook veel sportclubs hebben met smart op dit moment hebben gewacht. De komende dagen worden alle maatregelen genomen, om net als we dat voor kinderen en jongeren eerder deden, de verdere openstelling op een veilige manier mogelijk te maken. Maar er is ook zorg over o.a. de grote groep kinderen en jeugd die vóór de corona-crisis in de vele gymzalen, dansscholen, fitnesscentra, sportscholen en andere binnensportaccommodaties zoals zwembaden meer dan wekelijks aan sport deden. Lees hier het volledig persbericht van NOC*NSF.

NB: zie ook ‚ÄúStapsgewijs meer ruimte‚ÄĚ op rijksoverheid.nl (informatie aangepast op basis van persconferentie van het kabinet 6 mei).

Voor de ijshockeysport ziet het er voor nu naar uit dat 1 september een start gemaakt kan worden met trainen en het spelen van wedstrijden. Uiteraard geldt dit voor de ijsbanen die op dat moment open gaan. Een positief bericht dat aangeeft dat we verder kunnen gaan met het opstarten van de competities. Kanttekening is dat er oplossingen dienen te komen voor de fans. Dit geldt voor BeNe-league- en Eerste divisie-wedstrijden als ook jeugdwedstrijden.

Noodpakket 110 miljoen
Vrijdag 1 mei werd bekend dat het kabinet 110 miljoen ter beschikking stelt om tegemoet te komen aan de noden van de Nederlandse sportverenigingen. In de eerste plaats gaat er 90 miljoen euro naar sportverenigingen door de huur kwijt te schelden over de periode 1 maart tot 1 juni. Voor veel sportverenigingen is de huur de grootste kostenpost op de begroting. Met deze maatregel worden ruim 11.000 sportverenigingen ondersteund. Ten tweede gaat er 20 miljoen euro naar sportverenigingen met een eigen accommodatie. NOC*NSF is met VWS in gesprek over hoe dit het beste vorm gegeven kan worden. Binnenkort meer bericht hierover.