Nov top banner 2020

5 mei 202112:11

Door Wilma Olijhoek

Info van de bond

NOV | Tweede campagneweek Mensen maken Nederland: ontdek je vrijwilligerskracht!

In het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet vestigt NOV, als vrijwilligersveld, het hele jaar de aandacht op het betrekken van meer en nieuwe mensen bij het vrijwilligerswerk.

Dat doet NOV met de campagne Mensen maken Nederland. Op 4 momenten in het jaar wordt hier een extra impuls aan gegeven met campagneweken.

De 2e campagneweek loopt van maandag 7 tot en met zondag 13 juni en richt zich op het wegnemen van twijfels/drempels die mensen tegenhouden om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Deze campagneweek heeft als boodschap: Ontdek je vrijwilligerskracht!

Het is geweldig als je met jouw organisatie in die week ook extra aandacht vraagt voor de diversiteit van het vrijwilligerswerk, want samen kunnen we meer impact maken. Maar de tools zijn natuurlijk ook op andere momenten in het jaar in te zetten.

Wil jij je alvast voorbereiden?

Dat kan! Op onze website houden wij je op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen en vind je een handige pdf met informatie over de opzet van deze campagneweek, over de tools die beschikbaar komen en tips hoe je je als (vrijwilligers)organisatie lokaal kunt voorbereiden en meedoen aan deze campagneweek van Mensen maken Nederland.

Ontdek je vrijwilligerskracht!-test

De basis van de campagne is om mensen te laten ontdekken dat ieder persoon als vrijwilliger aan de slag kan. Dat iedereen een kracht heeft (of je dat nu vaardigheid, expertise, interesse of anders noemt) om zich vrijwillig in te zetten voor een ander. Om te ontdekken wat die kracht is, wordt er een ā€˜Ontdek je vrijwilligerskracht!-testā€™ ontwikkeld die ideeĆ«n geeft welk vrijwilligerswerk iemand met zijn/haar/hun kracht kan doen of je nu een beetje of veel tijd hebt. De test wordt op dit moment ontwikkeld en zal begin juni online beschikbaar komen.

Ansichtkaarten bestellen

Speciaal voor deze campagneweek wordt een nieuwe ansichtkaartenset gemaakt waarmee je iemand kunt inspireren wat zijn/haar/hun vrijwilligerskracht is en hen ook verwijzen naar de Ontdek je vrijwilligerskracht!-test. Deze kaarten zijn gratis en vanaf nu al bij ons te bestellen in een set van 100 kaarten. Op = op. Mail daarvoor je naam, organisatie en een postadres naar [email protected] en zet graag in het onderwerp: Bestelling kaarten Vrijwilligerskracht.

En verder in de campagneweek

  • Van 7 tot en met 10 juni organiseert NOV tegelijkertijd ook weer een geweldige Kennisboostweek, waarin diverse webinars worden aangeboden over de kracht van diversiteit in je vrijwilligerssamenstelling. Het programma komt binnenkort online.
  • De Kennisboostweek wordt afgesloten met de uitreiking van de Nationale Vrijwilligersprijzen op donderdagavond 10 juni, met onder andere een optreden van Typhoon. Dat wil je zeker niet missen.