7 juli 202113:14

Door Wilma Olijhoek

Info van de bond

Onderzoek 'hoe kan social media gebruikt worden voor de promotie van evenementen' beoordeeld met een 9!

De afgelopen maanden heeft stagiaire Katelijne Triepels bij IJshockey Nederland een mooi onderzoek kunnen doen voor haar afstudeeropdracht over social media en het promoten van evenementen. Dit onderzoek heeft geleid tot een mooi social media plan (voor beginners) dat uiteindelijk met een 9 (!) is beoordeeld.

IJshockey Nederland is zeer tevreden over de samenwerking en weet zeker dat dit bijzondere document een grote bijdrage kan leveren voor de verenigingen. Wij willen jullie de inhoud van dit onderzoek natuurlijk niet onthouden, dus haal er je voordeel uit! Het sluit namelijk ook goed aan op de communicatie doeleinden van de verenigingen bij het online promoten van hun evenementen (denk aan toernooien, speciale data, et cetera).

Het document is hieronder toegevoegd en kan gezien worden als een hulpmiddel om de social media kanalen optimaal te laten groeien en dus uiteindelijk ijshockey bekender te laten worden in Nederland. Als er bij het doornemen van het social media plan nog enige vragen zijn, kan hiervoor contact opgenomen worden met Katelijne zelf via: [email protected]

Om het even wat makkelijker te maken zijn hier de belangrijkste pagina's benoemd:

Pagina 3: Achtergrond informatie van het onderzoek
Pagina 11/12: Het uiteindelijke advies
Pagina 15: Suggestie voor het inplannen van content
Pagina 20 t/m 36: Hierin worden manieren van content uitgelegd aan de hand van voorbeelden
Pagina 55 t/m 63: Hoe het plan geĂŻmplementeerd kan worden
Pagina 68 t/m 72: Hoe kan je uiteindelijk het succes meten