25 maart 202000:00

Door Wilma Olijhoek

Info van de bond

Online platform Taakie

Het ministerie van VWS heeft een subsidie van ‚ā¨70.000 uitgereikt aan Team Sportservice en Sportscloud voor de ontwikkeling van de nieuwe tool Taakie. Met dit online platform helpen zij binnenkort vrijwilligersco√∂rdinatoren om simpel en snel een vrijwilliger te vinden voor een taak of functie binnen de vereniging. Ze zitten momenteel in de ontwikkelfase en gaan binnenkort testen. Taakie wordt in de tweede helft van 2020 officieel gelanceerd.

Werking
Taakie brengt inzicht in het ledenbestand en openstaande taken en maakt het vinden van een vrijwilliger eenvoudiger en sneller. Door het uploaden van de ledenlijst, openstaande taken en functies toe te voegen en op een innovatieve manier de interesses en talenten van de potenti√ęle vrijwilligers te inventariseren krijgt de co√∂rdinator inzicht. Op basis hiervan kan hij of zij gericht leden benaderen voor een openstaande taak of functie.

Bekijk hier de video van Taakie.

Taakie toegankelijk voor aangesloten verenigingen
De meest voor de hand liggende sport overstijgende taken en functies hebben zij reeds opgenomen in Taakie. Zij willen dat ook de verenigingen die zijn aangesloten bij de IJshockey Nederland Taakie optimaal kunnen gebruiken. Hiervoor is het noodzakelijk dat ook onze sport specifieke potentiele vrijwilligerstaken in Taakie staan. IJshockey Nederland heeft de vragenlijst voor het invullen van vrijwilligerstaken/functies die specifiek zijn voor onze sport, ingevuld. Dit kunnen ook incidentele taken zijn!