Den Haag - Zoetermeer
— © Robert Bos (Flickr)

8 juli 202207:00

Door Danny Micola von F√ľrstenrecht

Info van de bond

Organisatie Bene-League krijgt positief vervolg

In de afgelopen weken is op een positieve manier gezocht naar een oplossing voor een constructieve voortzetting van de Bene-League. Voor IJshockey Nederland en de Belgische Federatie staat de sportieve ontwikkeling van onze ijshockeysport voorop, binnen de internationale ambities en kaders van de IIHF.

De uitdaging voor allen was duidelijkheid te cre√ęren over een werkende samenwerking tussen beide landen, voor een succesvolle gezamenlijke toekomst. Door beide partijen, is na uitvoerig overleg, besloten om de vertegenwoordigers van IJshockey Nederland en de Belgische Federatie het mandaat te geven om besluiten en stappen te nemen in de voortzetting van de Bene-League. De sport staat voor ons allemaal voorop.

Het doel is om zo spoedig mogelijk te komen met een plan voor de (door)start, aanpassing van de reglementen en eventuele opzet van de Bene-League-competitie, als ook een opzet van de landelijke bekercompetities en finales voor de nationale kampioenschappen. Op lange termijn is het doel, verdere sportieve ontwikkeling van het ijshockey in Belgi√ę en Nederland door uitbreiding van de Bene-League, het sterker vermarkten van de Bene-League en verdere samenwerking tussen beide landen. Te denken valt aan samenwerking op het gebied van opleidingen en samenwerking op jeugdniveau.

Wij zijn blij dat we op deze manier actief kunnen verder bouwen aan de gezamenlijke toekomst van het ijshockey in Belgi√ę en Nederland.