20 mei 202008:49

Door Wilma Olijhoek

Info van de bond

Position Paper | 19 mei 2020 | oproep tot differentiatie en maatwerk

Gisteren is bijgaand Position Paper, vergezeld van het sector opstartplan 'Verantwoord sporten in tijden van crisis', naar woordvoerders Sport van alle politieke partijen in de Tweede Kamer gestuurd, voor het Corona-debat op 20 mei.

In de Position Paper heeft NOC*NSF op heldere wijze uiteengezet wat de uitdagingen op dit moment zijn voor de sportsector en hoe het kabinet mee kan helpen, om binnen RIVM richtlijnen, de sport weer breder op te starten.

Basis voor dit Position Paper is een doorlopende inventarisatie van issues, knelpunten en vragen die sportbonden ervaren bij het verantwoord openen van (binnen)sport. Veel sportbonden, zoals ook IJshockey Nederland, hebben gehoor gegeven aan de oproep vorige week van accountmanagement om deze door te geven. Ze zijn verzameld en o.a. doorgezet naar het ministerie van VWS. Zie hieronder het werkdocument dat continue wordt aangevuld.

Noot: Bij het opstellen van het position paper was nog niet bekend welke (versoepeling van de) maatregelen het kabinet zal aankondigen in de persconferentie van 19 mei 2020 of hoe het economische noodpakket 2.0 is vormgegeven.