Vcsn zonder achtergrond

7 april 202309:48

Door Wilma Olijhoek

Info van de bond

Preventie grensoverschrijdend gedrag

Hoe zorg jij voor een veilige sportclub? Preventie en afspraken maken is de beste verdediging. Laat op je website en op je club zien dat je een actief beleid hebt. Zo weet iedereen wat jullie van elkaar verwachten én wat te doen als het toch misgaat.

High 5! Stappenplan sportclubs

Deze online tool is bedoeld voor sportbestuurders en vrijwilligers van sportverenigingen en helpt om op een eenvoudige manier inzicht te geven in wat een vereniging kan doen om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen. Het stappenplan zit vol met praktische documenten voor beleid, gedragsregels en tips voor het positioneren van de vertrouwenscontactpersoon. Doorloop de 5 stappen en optimaliseer het sportklimaat binnen je vereniging.

Opleidingen

De Academie voor Sportkader en het CVSN bieden meerdere opleidingen en cursussen aan die verenigingen, bestuurders en trainers ondersteunen in hun rol rondom sociale veiligheid voor sporters. Klik hier voor meer informatie over deze opleidingen.

Congres 'Blijf je stil of praat je erover'

In navolging van de editie van vorig jaar, organiseert het Centrum Veilige Sport Nederland ook in 2023 het congres 'Blijf je stil of praat je erover'. Tijdens het congres wordt er ingezoomd op het meer dan actuele thema grensoverschrijdend gedrag in de sport. Onder andere het herkennen, bespreekbaar maken en de preventie komen uitvoerig aan bod.