Sport verenigt Nederland

23 maart 202117:28

Door Wilma Olijhoek

Info van de bond

Sportakkoord

Het landelijke Sportakkoord is er om sport toegankelijk te maken voor iedereen, in iedere gemeente.

Wat is het Sportakkoord?

Via het lokale Sportakkoord spreken partijen uit de sport, maatschappelijke organisaties, bedrijven en de gemeente lokaal af hoe zij met elkaar de eigen sport- en beweegambities kunnen bereiken. Met als doel de toekomstbestendigheid van de sport te vergroten. Van de lokale sportakkoorden wordt een actieplan gemaakt. Iedere sportclub kan op elk moment instappen en meedoen.

De ambities van het Sportakkoord

De ondersteuning die sportclubs kunnen ontvangen binnen de lokale Sportakkoorden is gebaseerd op zes geformuleerde thema’s die eraan bijdragen om sport toegankelijk te maken voor iedereen:

1. Inclusief sporten en bewegen
2. Duurzame sportinfrastructuur
3. Vitale sport- en beweegaanbieders
4. Positieve sportcultuur
5. Vaardig in bewegen
6. Topsport die inspireert

Hoe kunnen sportclubs aansluiten bij het Sportakkoord en ondersteuning ontvangen?

Als sportclub heb je te maken met veel uitdagingen, juist in coronatijd. Hoe houd je jouw sportclub vitaal? Hoe houd of krijg je voldoende vrijwilligers en hoe bind je leden aan de club? Het lokale Sportakkoord helpt je hierbij. Door ondersteuning op maat krijgt jouw club de mogelijkheid om te groeien en bloeien richting de toekomst. Daarnaast levert het Sportakkoord je, door samenwerking met lokale partijen, een netwerk op die je nu, maar ook in de toekomst kan helpen bij het maken van beleid. Samen sta je sterker!

Hoe kan je als sportclub aansluiten bij het Sportakkoord? In de brochure ‚ÄėVan lokaal Sportakkoord naar actie, in samenwerking met jouw club‚Äô lees je meer over het lokale Sportakkoord, de meerwaarde voor jouw club √©n binnen welke thema‚Äôs het Sportakkoord jou kan helpen.

Zien wat je kunt doen om snel ondersteuning te ontvangen? Check dan dit handige stappenplan.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op via [email protected].