Premneck 11

22 december 202311:53

Door Danny Micola von F√ľrstenrecht

Info van de bond

Verplichting nekbeschermers 1 januari 2024

Zoals eerder aangekondigd, streeft IJshockey Nederland naar de hoogst mogelijke veiligheidsstandaarden voor al onze spelers. Helaas heeft een recent fataal ongeluk in het buitenland ons ertoe aangezet directe maatregelen te nemen om de veiligheid van onze spelers te waarborgen.

Na zorgvuldige overweging heeft het bestuur van IJshockey Nederland besloten om, zoals eerder aangekondigd, vanaf 1 januari 2024 het dragen van nekbeschermers tijdens alle ijsactiviteiten verplicht te stellen. Deze maatregel is bedoeld om zoveel mogelijk ernstige blessures te voorkomen en een veilige omgeving te cre√ęren voor al onze spelers.

De criteria voor de nekbeschermers zijn als volgt:

1. De bescherming moet specifiek ontworpen zijn om de hals/nek te bedekken en snijwonden te voorkomen.
2. Het materiaal moet vervaardigd zijn van snijbestendig materiaal, bij voorkeur Kevlar.
3. Het grootste gedeelte van de keel/nek moet te allen tijde bedekt zijn.

Deze criteria zijn zorgvuldig besproken met Team Stripes, en zij zullen handelen volgens de volgende maatregelen:

‚ÄĘ Bij het constateren van een speler zonder of met ondeugdelijke keel/nekbescherming zal de scheidsrechter de desbetreffende speler onmiddellijk waarschuwen en verplichten het ijs te verlaten.
‚ÄĘ Via de coach zal het gehele team een waarschuwing ontvangen om de uitrusting in orde te maken.
‚ÄĘ De eerstvolgende speler die wordt betrapt zonder of met ondeugdelijke keel/nekbescherming zal bestraft worden met een minor penalty voor Illegale Uitrusting.
‚ÄĘ Indien dezelfde speler na een eerdere minor penalty opnieuw het ijs betreedt zonder aanpassingen, zal deze worden bestraft met een Misconduct penalty.
‚ÄĘ Bij herhaalde overtredingen, waarbij de speler reeds een Minor penalty en een Misconduct penalty heeft gehad, zal de speler worden bestraft met een Game Misconduct.
Ook clubscheidsrechters zullen worden ge√Įnstrueerd.


Deze maatregelen zijn van kracht vanaf 1 januari 2024. We begrijpen dat dit een significante verandering is, maar we geloven dat het onze verantwoordelijkheid is om een veilige omgeving te waarborgen voor alle deelnemers aan het ijshockey.

We zullen ook de besluiten van de IIHF afwachten en indien nodig onze regels aanpassen om ervoor te zorgen dat we voldoen aan de hoogste internationale normen voor veiligheid.

Dank voor jullie begrip en medewerking.

Met sportieve groet,
Theo van Gerwen
IJshockey Nederland