Flyers celebrate teddy bear toss 180113

29 april 201323:26

Door Joep Meijsen

Acht clubs in de eredivisie

De NIJB en de potenti√ęle deelnemers aan de Eredivisie hebben maandagavond overeenstemming bereikt over de opzet van de competitie voor komend seizoen. In principe gaat de eredivisie uit acht clubs bestaan.

Dat meldt de website van Geleen en andere bronnen. Enige nieuwkomer is Dordrecht, dat al had aangegeven de overstap te willen maken naar het hoogste niveau. De andere clubs zijn Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Geleen, Heerenveen, Herentals en Tilburg. De deelneming van de clubs is nog onder voorbehoud van financi√ęn.

Het aantal imports wordt zoals verwacht teruggebracht tot vijf. Anders dan verschillende deelnemers vooraf hadden aangegeven, blijft het bekritiseerde knock-out-systeem in de beker toch overeind komend seizoen. Wel wordt de puntentelling in de Eredivisie aangepast. Voortaan maakt het niet meer uit of een wedstrijd in de reguliere speeltijd of overtime wordt gewonnen. Dit levert altijd twee punten op. De verliezer in overtime of na penaltyshots krijgt net als nu één punt.

Een ander verschil met vorige jaren is dat de clubs die zich niet plaatsen voor de play-offs, die gespeeld gaan worden tussen de topvier, verder gaan in een eigen na-competitie met waarschijnlijk de top-twee uit de Eerste Divisie erbij. Een soortgelijke competitie bestond vroeger al onder de naam Hans Teengs Gerritsen Bokaal.

Meer informatie volgt later...