Flyers vs Bulldogs Wurm viert met Bezak

12 april 201907:20

Door Joep Meijsen

Adam Bezak tekent bij in Heerenveen

Adam Bezak blijft bij Heerenveen. De 29-jarige Slowaak begint aan zijn vierde seizoen bij de Friese club.

Dat heeft Unis Flyers Heerenveen bekendgemaakt. Bezak speelde in competitie en play-offs van de Beneliga afgelopen jaar 31 wedstrijden, waarin hij 35 goals en 40 assists meepakte. Daarmee is hij de nummer vijf op de topscorerslijst van de competitie en de nummer twee bij zijn eigen ploeg achter Marco Postma. Als de bekercompetitie wordt meegerekend komt Bezak zelfs tot 52 goals en 56 assists. Tijdens het eindfeest van Flyers werd hij uitgeroepen tot meest waardevolle speler van het afgelopen seizoen.

Bezak kwam halverwege het seizoen 2016-17 in Heerenveen terecht en won met de club onder meer het landskampioenschap, de beker en de titel in de Beneliga. Afgelopen seizoen kwam daar nog een Ron Bertelingschaal bij.

Het is de tweede contractverlenging die Heerenveen naar buiten brengt in korte tijd. Afgelopen zondag maakte de club al bekend dat Pippo Limnell nog twee jaar aan de club verbonden blijft. Trevor Hunt heeft nog een doorlopend contract. Waarschijnlijk volgt in de loop van komende week meer nieuws vanuit Heerenveen.

Meer informatie over de verlenging van Bezak met quotes van de speler zelf is op de site van Flyers te vinden >>>