Flyers Hijs Final Four Bezak goal 02 2017

17 augustus 202014:30

Door Joep Meijsen

Adam Bezak van Flyers naar Bratislava

De Slowaakse aanvaller Adam Bezak verlaat na vier seizoenen Unis Flyers Heerenveen. Bezak maakt de overstap naar Bratislava Capitals, een club die komend seizoen toetreedt tot de hoogste ijshockeycompetitie in Oostenrijk.
Bratislava Capitals werd in 2015 opgericht omdat de Slowaakse hoofdstad geen vertegenwoordiger meer had op het hoogste niveau in Slowakije. De bekendste club uit de stad, Slovan Bratislava, kwam sinds 2012 uit in de KHL. De club haalde overigens nooit het hoogste niveau in Slowakije, maar eindigde vorig jaar wel op de eerste plaats van de reguliere competitie op het tweede niveau.

De 31-jarige Bezak komt uit de jeugd van Slovan Bratislava en is een voormalige jeugdinternational van zijn land. Hij speelde namens Slovan ook op het hoogste niveau in Slowakije en kwam ook nog op het hoogste jeugdniveau in Quebec uit. Via verschillende clubs in Slowakije en Zweden kwam hij uiteindelijk in 2016 in Heerenveen terecht, waar hij snel uitgroeide tot een populaire speler. Uiteindelijk vier seizoenen het shirt van de club zou dragen. Afgelopen seizoen had hij 14 goals en 12 assists in 17 reguliere competitie-wedstrijden in de Beneliga en tekende hij voor een goal en een assist in twee play-off-wedstrijden.

In zijn periode bij Flyers won hij met de club het kampioenschap in de Beneliga, twee Nederlandse bekers en twee nationale kampioenschappen. Bezak was op weg om als statusspeler niet meer als import te gelden, maar kiest nu dus voor een terugkeer naar een club in zijn geboorteland.
Hijs Flyers Beneliga Bezak save Schotel 03 2017