Flyers thialf fisheye 1112

27 augustus 201308:05

Door Joep Meijsen

Adam Chorneyko laatste import Flyers

De 25-jarige Canadese aanvaller Adam Chorneyko completeert de selectie van Friesland Flyers. De aanvaller speelde afgelopen jaar vanwege een hersenschudding maar een beperkt aantal wedstrijden op lager profniveau in de VS.

Volgens Flyers is hij echter nu weer helemaal fit. De club denkt met Chorneyko een linkshandige forward te hebben aangetrokken met een goed schot vanuit de pols. De forward is 1,83 groot en weegt 93 kilo en zou daarmee ook fysiek zijn mannetje moeten staan.

De nieuwe Flyer speelde in totaal 250 wedstrijden op het hoogste jeugdniveau in het westen van Canada. Daarin kwam hij tot 35 goals en 75 assists met 150 srafminuten. Na een kort uitstapje naar het universiteitsijshockey in eigen land maakte hij zijn profdebuur in de CHL bij de Fort Worth Brahmas.

Daarna kwam hij ruim twee seizoenen uit voor de Colorado Eagles, die uitkwamen in eerst de CHL en later de ECHL. In zijn laatste seizoen daar kwam hij tot tien goals en negentien assists in 39 wedstrijden. Na Andrew Krelove, Nick Kuiper, Brock Matheson en Shawn Collymore is Chorneyko de vijfde en laatste import voor de ploeg van coach Chris Eimers.

Het team maakte tevens bekend dat de tests rond Bert van den Braak dusdanig succesvol zijn verlopen dat de aanvaller uit Nijmegen zijn rentree gaat maken in de eredivisie. Vanwege een slepende blessure had de forward zijn loopbaan na het seizoen 2011/12 eigenlijk beëindigd.