20 december 200600:00

A'dam klopt Tilburg wéér

Voor de derde ontmoeting op rij hadden Amsterdam en Tilburg de extra tijd nodig om de wedstrijd te beslissen. Voor de derde keer op rij was Amsterdam de winnaar. Het beslissende penaltyshot werd door de Zweed Bertilsson achter Martin Trommelen geschoten.

Na de uitschakeling in de halve finale van de beker dus opnieuw een nederlaag van Tilburg tegen Amsterdam. Toch leek het er lang op alsof Trappers de punten in eigen huis zou houden. Het team van Larry Suarez was vooral in de openingsfase met afstand de betere ploeg en kwam via Daryl Bat en Simon de Wit al binnen zes minuten op een 2-0 voorsprong.

Ook in het restant van de ontmoeting kreeg Trappers voldoende kansen, maar de Amsterdamse defensie onder leiding van Leo van den Thillart en een uitblinkende doelman Pelletier wist verdere tegentreffers te voorkomen.

Net als twee weken geleden in de thuiswedstrijd tegen Trappers toonde Amsterdam zich niet onder de indruk van de achterstad en kwam slim in de loop van de wedstrijd op gelijke hoogte. Grote man aan Amsterdamse kant was Matt Korthuis. die beide treffers voor zijn rekening nam. De eerste na enkele minuten spelen in de tweede periode, gevolgd door de gelijkmaker later in de periode.

Ondanks een powerplay in de overtime kon Tilburg de overwinning niet afdwingen, waardoor de penaltyshots de beslissing moesten brengen. Bat en Bonk misten namens Trappers, terwijl aan Amsterdamse zijde alleen topscorer Subr het vizier niet op scherp had staan. Twee punten voor Amsterdam, eentje voor Tilburg.