7 25 ADM Global Top of Article Photo Template large
— © USA Hockey

27 juli 202321:14

Door Danny Micola von FĂĽrstenrecht

ADM Goes Global at USA Hockey-BioSteel Boys 15 Player Development Camp

IIHF coaching exchange program provides a rewarding experience for all

Het 2023 USA Hockey-BioSteel Boys 15 Player Development Camp bracht deze zomer een internationaal gevoel naar het Northtown Center in Amherst, New York. Een initiatief georganiseerd door de International Ice Hockey Federation, verwelkomde USA Hockey 13 coaches uit Denemarken, Italië en Nederland op het kamp, met als doel coaches op te leiden en te ontwikkelen met behulp van het American Development Model om de sport verder te laten groeien en de principes die USA Hockey uitdraagt te bevorderen.

Na een lange dag van trans-Atlantisch reizen arriveerden de coaches op 13 juli op Buffalo Niagara International Airport en doken meteen in een actievolle week. In de ijsbaan werd elke coach toegevoegd aan het stafteam van een ander team, waarmee ze de hele week samenwerkten tijdens trainingen, wedstrijden en activiteiten buiten het ijs.

"Lasse Thomsen, een coach van de Denmark Hockey Union, zei: "Iedereen van ons voelt zich hier zo welkom en dankbaar om deel uit te maken van het team. Je kunt niet anders dan dankbaar zijn voor deze kans."

USA Hockey hoopt dat dit programma zowel voor de coaching als de ontwikkeling van spelers zowel in de VS als elders ter wereld wederzijds voordelig zal zijn.

Dan Jablonic, manager van player development bij USA Hockey, fungeerde als de belangrijkste gastheer en contactpersoon voor de internationale coaches op het kamp.

"Het uitwisselen van ideeën tussen landen over de beste werkwijzen om de sport op een wereldwijde schaal te laten groeien, maakt deel uit van onze verantwoordelijkheid als leider in de ijshockeygemeenschap," zei Jablonic. "Vanuit het perspectief van USA Hockey biedt dit niet alleen een kans om te delen wat we doen, maar ook om te leren wat deze andere landen doen."

De doelen van dit programma reiken verder dan alleen de week dat de internationale coaches aanwezig waren in Amherst.

"Met deze uitwisseling wilden we hen een blik geven op ons Coaching Education Programma," voegde Jablonic toe. "We hebben hen curriculumblokken gegeven van ons niveau Ă©Ă©n programma en zijn daar in de eerste paar dagen doorheen gegaan. En het is niet alleen een ervaring van Ă©Ă©n week voor hen bij een nationaal kamp. Het is iets dat contactpunten zal hebben drie maanden, zes maanden, een jaar later. Het zal echt leuk zijn om die verbinding op te bouwen en ons geweldige spel te delen."

Jablonic vindt het impactvol om te weten dat dit programma zal helpen bij het verbeteren van coaches en spelers over de hele wereld.

"Het zal hun spelers beter maken. Het zal onze spelers beter maken, en het uiteindelijke resultaat is hopelijk een geweldige ervaring voor iedereen," zei Jablonic. "Het is echt bevredigend geweest."

Thomsen en zijn collega's kijken al vooruit naar manieren waarop ze verschillende USA Hockey-coachingsmethoden in hun eigen programma's thuis kunnen implementeren.

"De methoden voor langetermijnontwikkeling, spelersontwikkeling, dat zijn dingen die we mee naar huis zullen nemen en in ons programma zullen proberen te implementeren," aldus Thomsen. "Ook de manier waarop de week en het schema van dit kamp zijn opgezet voor spelers, dat is iets wat we willen proberen te implementeren in ons programma."

Thomsen merkte ook op hoe belonend de ervaring van het programma voor hem en zijn collega's was.

"We hebben ons belangrijkste doel bereikt, namelijk leren van en geĂŻnspireerd worden door USA Hockey," zei Thomsen. "Veel coaches zeiden tegen me dat hun passie voor hockey gedurende de week is gegroeid en dat het een fantastische ervaring was om de hele dag met zoveel slimme hockeycoaches over hockey te praten."

Hoewel de focus en de meeste tijd op het ijs doorgebracht werden, konden de coaches ook genieten van culturele ervaringen in West-New York gedurende de week, met semi-nachtelijkse bezoekjes aan Buffalo's beroemde hot wings en uitstapjes naar de Canadese grens om het spektakel van de Niagara Falls te beleven.

Jablonic hoopt dat het succes van het programma in het bieden van geweldige ervaringen zal inspireren tot uitbreiding van soortgelijke initiatieven in de toekomst om meer mogelijkheden te bieden voor coachingonderwijs bij USA Hockey-BioSteel Player Development Camps, zowel lokaal als in het buitenland.