Rechtsonder de oprichter Cees den Haan
Rechtsonder de oprichter Cees den Haan

22 maart 202309:59

Door Danny Micola von F√ľrstenrecht

Afscheid van Ton Menken ijsbaan Leiden

De leden van het senioren ijshockeyteam Keytown Tigers verzamelden zich in de 47-jarige Ton Menken IJsbaan in Leiden voor een bijzondere gelegenheid. Het was de laatste week dat de ijsbaan geopend is voordat deze voorgoed sluit. Het team had besloten om de gelegenheid aan te grijpen om afscheid te nemen van de ijshal waar ze de afgelopen 40 jaar zoveel goede herinneringen hadden opgedaan.

Het Keytown Tigers team was ooit opgericht door Cees den Haan, die ook aanwezig was bij het afscheid. Hij was trots om te zien hoe zijn team na al die jaren nog steeds bij elkaar was en nog steeds een passie deelde voor ijshockey.

De ijsbaan was altijd een belangrijke ontmoetingsplaats geweest voor de gemeenschap in Leiden en de omgeving. Het was een plek waar jong en oud samenkwamen om te schaatsen en te genieten van de winter. Veel mensen hadden hier hun eerste schreden op het ijs gezet, en ook het Keytown Tigers-team had hier zijn eerste overwinningen behaald.

De toekomst van het ijshockey in Leiden gaat een mooie tijd tegemoet, er is een gloednieuw ijsstadion in aanbouw. Seizoen 2023/2024 gaat Leiden Lions en ook Keytown Tigers haar thuiswedstrijden in het nieuwe ijsstadion spelen.