Ntvu18 06 Chinese Taipei

22 januari 202019:12

Door [email protected]

Aftellen naar Eindhoven: De Tegenstanders

Het wereldkampioenschap ijshockey voor U18-vrouwen Division II, Group A begint komende zaterdag in Eindhoven. Tijd om kennis te maken met de tegenstanders van Oranje. Daarom in deze Aftellen naar Eindhoven aandacht voor Chinese Taipei, Kazachstan en Australi√ę.

Chinese Taipei

Chinese Taipei U18 vrouwen is het nationale team van Taiwan (nationalistisch China) en een relatieve nieuwkomer in het internationale ijshockey. De meisjes van Chinese Taipei debuteerden in 2018 in het internationale ijshockey en wonnen bij dat debuut meteen de 2018 IIHF Women's Challenge Cup of Asia.

Chinese Taipei won het allereerste internationale duel met 5-3 van Thailand. De grootste overwinning liet het team tijdens hetzelfde toernooi optekenen door Singapore kansloos te laten met liefst 12-1. Omdat veel speelsters van toen inmiddels te oud zijn voor de U18 categorie zal de selectie uit Taiwan naar verwachting flink zijn verjongd. Het is onduidelijk in hoeverre dit van invloed zal zijn op de prestaties tijdens het WK in Eindhoven.

Ntvu18 06 Australie

Australi√ę

Het U18 vrouwenteam van Australi√ę neemt voor de vijfde keer deel aan een wereldkampioenschap. Hoogtepunt was het winnen van goud in 2017 tijdens een WK in Spanje.

De ‚ÄėAussies‚Äô hebben zich voorbereid op het WK in Eindhoven tijdens een trainingskamp op de Hebron Academy in de Amerikaanse staat Maine. Verschillende speelsters zijn op dit moment actief in Europa en Noord-Amerika. De rest van de selectie speelt in de Australische national women's league (AWIHL). De coaches zijn enthousiast over hun team en verwachten, dat de meisjes van ‚ÄėDown Under‚Äô beter voor de dag zullen komen dan ooit tevoren. De speelsters die op basis van leeftijd aan hun laatste U18 wereldtoernooi beginnen zullen naar verwachting op hun best presteren. Een groot deel van het team van 2020 bestaat echter uit nieuwkomers met weinig internationale ervaring. Elk WK-duel in Eindhoven wordt voor hen een echte uitdaging.

Speelsters van Australi√ę om op te letten zijn o.a. de vier meisjes die onlangs hebben deelgenomen aan de YOG 3-3 Challenge in Zwitserland: Nikki Sharp, Ebony Brunt, Molly Lukowiak and Courtney Mahoney. Verder Olivia Last, die als goalie afgelopen jaar veel vooruitgang heeft geboekt in dienst van het Roki vrouwenteam in Finland. Een echte steunpilaar is de ervaren teamcaptain Lindsey Kiliwnik, die in Canada heeft gespeeld voor St. Mary's. Defense Matilda Pethrick maakt haar internationale debuut, maar heeft in de VS de nodige wedstrijdervaring opgedaan met het U14 Major Tier 1 team in Connecticut.

De U18 vrouwen van Australi√ę zullen hoe dan ook met trots hun land vertegenwoordigen. De bekende ‚ÄėAussie spirit‚Äô staat voor nooit opgeven, hoe lastig de wedstrijden ook mogen zijn.

Ntvu18 06 Kazachstan

Kazachstan

Kazachstan is al een decennium een vaste waarde op internationale toernooien voor U18 vrouwen. De laatste onderlinge confrontatie tussen Nederland en Kazachstan tijdens het WK in Mexico in 2018 werd door Oranje gewonnen. Tijdens dat door Nederland gewonnen wereldkampioenschap -met promotie naar divisie IB- eindigde Kazachstan als vierde in een deelnemersveld van vijf landen. Het team is inmiddels evenals Chinese Taipei aanzienlijk verjongd. Eind januari zal blijken of die frisse wind zich vertaalt in klinkende resultaten.

Twee dagen voor aanvang van het toernooi speelt Nederland overigens een oefenwedstrijd tegen Kazachstan. Dan zal meer duidelijk worden over de sterkte van dit land.

Tekst: Peter van Oirschot

Kaartverkoop

Er zijn voor het WK verschillende kaarten te koop. Een passe-partout met recht op toegang voor alledrie de speeldagen kost ‚ā¨20,00, exclusief servicekosten. Er zijn verder dagkaarten te koop voor ‚ā¨7,50, exclusief servicekosten. Kinderen t/m 12 jaar hebben op vertoon van hun legitimatiebewijs gratis toegang, indien zij onder begeleiding van een betalende volwassene het toernooi bezoeken.De kaartverkoop verloopt via Ticketpoint >>>