Ramoul Eaters 2019 close

23 mei 202021:05

Door Remco

Akim Ramoul verhuist naar Herentals

HYC Herentals is de nieuwe werkgever van Akim Ramoul. Voor de 34-jarige aanvaller wordt Herentals zijn tweede Belgische club na een eerder verblijf bij de Bulldogs Luik.

Ramoul keerde vorig seizoen na drie jaar in Luikse dienst terug bij zijn Eaters in Geleen. Ramoul is afkomstig uit de eigen jeugd van Geleen. Hij kwam in de jeugd verder uit voor Keulen en Texarkana Bandits en debuteerde op seniorenniveau bij Oberhausen in de Oberliga. In Nederland was hij verder actief voor Nijmegen en Eindhoven.

Het vertrek van de oud-international is een nieuwe klap voor Geleen dat eerder al Marco Postma, Levi Smeets en Yoren de Smet zag vertrekken. De club had wel goed nieuws vandaag. Glenn Bakx keert terug in het shirt van Geleen en de technische staf is vastgelegd voor het nieuwe seizoen. Dat betekent dat coach Gints Bikars en zijn staf Alf Philippen, Erik Tummers, Zvonko Gibbels en Lambert Keulen allemaal terugkeren.

Op de website van Geleen laat de club weten met deze staf verder te gaan met het project ‚ÄėEaters 2.0‚Äô: ‚ÄėHet Doel van Eaters 2.0 is een basis van ‚Äúeigen‚ÄĚ jongens aangevuld met spelers van buiten af die een Eaters hart hebben en vervolgens de intentie om 2 of 3 import-spelers aan te trekken. Het Eaters 2.0 is een plan wat initieel vanuit dragende spelers werd ge√Įnitieerd in nauwe samenwerking met de technische staf en een afvaardiging van het bestuur.‚Äô

Tegen L1 was voorzitter Ron Lahay wel realistisch over het nieuwe seizoen en de coronacrisis: ‚ÄėMocht er geen publiek welkom zijn, dan zijn de kosten te hoog. Op het moment dat er geen fans of sponsoren naar binnen mogen, blijven de kosten nagenoeg hetzelfde. Dan is het niet re√ęel om mee te doen aan de competitie.‚Äô