Hijs uithof overzicht stadion 1011

20 juni 201409:15

Door Joep Meijsen

Akkoord rond ijshockey in Uithof

De ijshockeyvereniging in Den Haag heeft overeenstemming bereikt met De Uithof om in ieder geval komend jaar verder te kunnen met de sport in de Haagse ijshal.

Dat meldt Hijs Hokij op Facebook. 'Met De Uithof is een overeenstemming bereikt om in ieder geval aankomend seizoen 2014-2015 de ijshockeyactiviteiten van de vereniging te kunnen voortzetten', zo schrijft de vereniging die de jeugd en het tweede team van de Haagse club onder zijn hoede heeft.

Vanwege aanhoudende verliezen dreigde de exploitant van de ijshal met een enorme prijsstijging van de ijshuur om zo de tekorten te dekken. Deze verhoging was dusdanig dat dit het voortbestaan van het ijshockey in Den Haag in gevaar bracht. Er was zelfs gerede twijfel of De Uithof komend seizoen Ć¼berhaupt zijn deuren zou openen.

De spelers van Den Haag moeten mogelijk wel iets meer gaan betalen. 'Een geringe contributieverhoging wordt niet uitgesloten a.g.v. een kleine stijging van de kosten voor de ijshuur, maar dit zal eerst nog verder doorberekend moeten worden', meldt de club.

Ook voor de langere termijn ziet de situatie er een stuk gunstiger uit voor het Haagse ijshockey. 'Ook met de gemeente Den Haag zijn er afspraken gemaakt. Er is ondersteuning toegezegd vanuit de gemeente en er zijn afspraken gemaakt om te komen tot een meerjarenplan.'