12 april 202008:56

Door Joep Meijsen

Alexander Jacobs aan de slag bij Duisburg

De Nederlander Alexander Jacobs is de nieuwe coach bij Duisburg FĂĽchse. Hij volgt daar Uli Egen op, die onlangs de overstap maakte naar Luik.

'Alex heeft overeenstemming met ons of we nu in de Oberliga of de Regionalliga spelen. En ook in het geval dat de komende competitie vanwege de corona-pandemie bijvoorbeeld pas in januari zou beginnen', zo wordt voorzitter Stavros Avgerinos van Duisburg geciteerd door Hockeyweb.de.

Duisburg was de afgelopen jaren een vaste tegenstander voor Tilburg Trappers in de Oberliga Nord, maar of dat komend jaar ook het geval zal zijn, is nog onzeker. Topondernemer Ralf Pape trok zich in februari na een jaar terug als belangrijkste financier van het team in de Oberliga. De zoektocht naar nieuwe sponsoren wordt gehinderd door de coronacrisis.

Voor Jacobs betekent dit een terugkeer naar Duitsland. Hij was eerder als coach actief in Ratingen en Dinslaken. Zijn laatste klus in Nederland was in Nijmegen, waarmee hij vorig seizoen kampioen werd en de nationale beker won. Dit jaar werd hij na een trage start van het seizoen voor de club vervangen door Frank Gentges, die echter vanwege gezondheidsproblemen niet in de bank kon staan. Ron Plamont maakte in Nijmegen het seizoen af.