IMG 8229

25 september 202223:30

Door Jenny Goessens

Girls Only Clinic Event Amsterdam

Zaterdag 24 september organiseerde Amsterdam Tigers in samenwerking met IJshockey Nederland een speciale dag voor meisjes van 8 tot 18 jaar in aanloop naar de wedstrijd om de Ron Berteling Schaal.

Bij aankomst waren sommige meisjes heel zenuwachtig wat deze dag ging brengen, maar na een goed ontvangst van Minke Verberk waren de meeste zenuwen wel weg en konden de meiden zich omkleden voor de ijstraining. De training werd verzorgd door het 1e team van Amsterdam Tigers onder leiding van Ondrej Kratky en nationaal team speelsters Britt Wortel en Zo√ę Barbier.

Het 1e uur werd er een station training gedaan en na de dweil was het tijd voor een wedstrijd onderling. Er kwamen allemaal blije gezichten van het ijs na de training en wedstrijd. De reacties waren dat ze veel geleerd hebben en het superleuk vonden.

Na een welverdiende douche kregen ze een heerlijke lunch aangeboden door Amsterdam Tigers. Het was super verzorgd en ook de ouders hebben ervan genoten.

IMG 8237

Na de lunch stond een presentatie van Britt Wortel en Zo√ę Barbier op het programma met verschillende onderwerpen en filmpjes van nationaal team speelsters Mandy Flink, Bieke van Nes en Emily Even. De meiden kregen een inzicht hoe het is om voor het nationaal team te spelen en wat je er allemaal voor moet doen. Ook kregen ze filmpjes hoe een dag op het WK eruitziet. Ouders en meiden vonden het een leerzame en leuke presentatie en geweldig dat de nationaal team speelsters hiervoor tijd hebben vrijgemaakt, aldus de reacties van deelnemers en ouders. Op het einde bedankte Jenny Goessens namens IJshockey Nederland Britt, Zo√ę, Minke en Amsterdam Tigers en reikte aan alle deelnemers een certificaat uit.

Het evenement was een groot succes en na afloop was iedereen welkom bij de wedstrijd om de Ron Berteling Schaal.