Div crashed ice promo 2012

19 oktober 201211:12

Door Joep Meijsen

Alleen Crashed Ice-kwalificatie in NL

Red Bull slaat Nederland dit jaar over als offici√ęle stop in de Crashed Ice-toer. Wel zijn er in Nederland nog steeds twee mogelijkheden voor kwalificatie voor de toer met vijf stops wereldwijd.

De afgelopen twee jaar kwamen tienduizenden toeschouwers af op de mannen die op schaatsen razendsnel van de Cauberg afraasden. Dit jaar staat Valkenburg echter niet op de kalender van Red Bull. In totaal zijn er vijf stops van de toer, te beginnen in Niagara Falls op 1 december. Verder komt de toer langs in Saint Paul in de VS (26 januari), Rusland (16 februari), Lausanne Zwitersland (2 maart) met de grote finale in Quebec City, Canada op 16 maart.

Voor Nederland doen in ieder geval Bart van Roosmalen en Glenn Bakx mee aan de International Shoot Out op 30 november in Niagara Falls. Zij eindigden afgelopen jaar in de top-32 en zijn dus automatisch gekwalificeerd voor de selectieronde. Daarmee blijft er in het circuit een plek over voor één andere Nederlander. Kandidaat voor deze plek is Remo Speijers (52e op de wereldranglijst) en zijn uitdager komt voort uit de kwalificatiewedstrijden in Nederland.

De eerste wordt op 27 oktober gehouden in de Jaap Edenhal in Amsterdam, de andere in Glanerbrook, Geleen op 4 november. De twee snelsten op het hinderniscircuit per kwalificatie op het vlakke ijs plaatsen zich voor de finale die ook op 4 november in Geleen wordt gehouden. De winnaar van deze finale mag naar Niagara Falls om het daar op te nemen tegen Speijers voor een plek in het Nederlandse team.