Zoetermeer jared henderson

15 oktober 201911:33

Door Joep Meijsen

Amerikaanse versterking voor Zoetermeer Panters

Zoetermeer Panters breidt de selectie uit met de 28-jarige Amerikaanse aanvaller Jared Henderson, die enkele jaren geleden al actief was in de Beneliga bij Turnhout.

Met het aantrekken van Henderson maakt Panters gebruik van de mogelijkheid om een derde import aan te trekken. De ploeg heeft al de Slowaak Duan Kmec en de Hongaar Ferenc Kocsis onder contract. Henderson trainde al enkele weken mee bij Zoetermeer en is al speelgerechtigd voor het thuisduel van Panters tegen Heerenveen dat voor komend weekeinde op het programma staat.

Jared Henderson speelde vorig jaar onder meer voor Danville Dashers in de lagere Amerikaanse profcompetitie FHL en in Turkije. Daarvoor speelde hij op lager niveau in Zweden en Finland en dus in Turnhout toen die ploeg nog uitkwam in de Beneliga. Volgens Eliteprospects speelde hij 21 wedstrijden waarin hij acht keer scoorde en tot 14 assists kwam.

De aanvaller uit Salem in New Hampshire kreeg zijn opleiding op lager jeugdniveau in de Verenigde Staten. Panters speelde tot nu toe vier wedstrijden in de competitie om de Beker van Nederland. Daarin haalde de ploeg één punt. Met zeven goals is het op dit moment de minst productieve ploeg in de competitie.

Foto: Website Zoetermeer Panters