Beneliga logo 2015

4 december 201600:25

Door Joep Meijsen

Amsterdam in slotfase langs Groningen

Geleen wint in Zoetermeer - Heerenveen te sterk voor Den Bosch

Drie wedstrijden in de Beneliga op zaterdag, met ruime uitzeges voor Geleen en Heerenveen in respectievelijk Zoetermeer en Den Bosch. Amsterdam had meer moeite in Groningen, maar won in de slotfase door een goal van Donny van Musscher.

GIJS Groningen - Amstel Tijgers

Groningen en Amsterdam maakten er zaterdagavond voor 250 toeschouwers een spannende ontmoeting van in Kardinge, waarbij de stand tot drie minuten voor tijd gelijk was. Het was Amsterdam dat als eerste toesloeg. Na ruim negen minuten spelen profiteerde Mike Overweg van de eerste powerplay van de ontmoeting voor de 0-1. In de slotfase van de periode zorgde Fenno Mulder, ook op de powerplay, voor de gelijkmaker. Het was daarna Groningen dat na acht minuten spelen in de tweede doorgang het initiatief nam via een treffer van de ervaren Danny Kerstholt. Dit werd echter niet veel later ongedaan gemaakt door Marcel Kars. Ook in de derde periode was het Groningen dat op voorsprong kwam, via Joey de Jong, maar ook nu duurde dit niet lang. Michael Mackie-Kwist bracht de wedstrijd weer in evenwicht. Donny van Musscher brak daarna drie minuten voor tijd de Groningse harten. Bij de Amsterdammers fungeerde Josh Prudden als speler-coach.

Silverdome Panters - Laco Eaters Limburg

Geleen Eaters vond zaterdagavond aansluiting bij de subtop in poule B met een 1-7 overwinning in Zoetermeer, waarbij zeven verschillende spelers tot scoren kwamen. Het enige tegendoelpunt kwam van de stick van Thomas Borgman. Eaters trok via Luca Heutmekers en Jonas Huovinen de eerste periode naar zich toe. De treffer van Borgman vroeg in de tweede periode bleek niet de inleiding tot een spannende ontknoping. Eaters scoorde vijf keer op rij om de zege ruim naar zich toe te trekken. Jord Smit, Tom Marx, Lars Engwegen, Lars van Sloun en Justin Evers namen de treffers voor hun rekening.

Red Eagles 's-Hertogenbosch - Unis Flyers Heerenveen

Heerenveen blijft maar winnen in de Beneliga. Op zaterdagavond won het team van Mike Nason met 1-9 in Den Bosch. Ronald Wurm had drie goals en twee assists in de ontmoeting. Tony Demelinne was twee keer succesvol, terwijl ook Kevin Nijland, Marc Nijland en Brent Janssen succesvol waren. Bryan van Rossem zorgde voor het enige tegendoelpunt.

Volgende uitdaging voor Heerenveen is het bereiken van de finale van de beker. Zondagmiddag om 17.00 uur komt Tilburg Trappers op bezoek voor de eerste ontmoeting in de halve finale.