Tijgers Final Four Missler gezicht 02 2017

26 april 201918:28

Door Joep Meijsen

Amsterdam Tigers verder in de Eerste Divisie

Amsterdam Tigers speelt komend seizoen niet in de Beneliga. De club gaat in de Eerste Divisie bouwen aan de toekomst.

Dat heeft de club vanmorgen bekendgemaakt via Facebook. 'Met de beschikbare spelers en het huidige budget kan volgens de club geen Beneliga-waardig team worden geformeerd', schrijft de club op zijn pagina. Dit komt onder meer door het stoppen van een aantal spelers. Vanuit de Eerste Divisie wil Amsterdam nu gaan bouwen aan een team dat in de toekomst de stap omhoog weer kan maken.

Amsterdam miste afgelopen seizoen op een haar na de play-offs in de Beneliga. Zoetermeer achterhaalde de hoofdstedelijke formatie op het nippertje. John Versteeg was de topscorer van de club in de Beneliga met 24 goals en zestien assists in 16 wedstrijden, gevolgd door Maarten Brekelmans (27 punten in 20 wedstrijden) en Stef Overweg (19 in 22).

Daarmee neemt het aantal teams dat deelneemt aan de Beneliga verder af. In het eerste jaar van de competie waren er nog twee poules van acht teams. Van de teams van toen zijn Eindhoven, Heist op den Berg, Den Bosch, Turnhout, Dordrecht en dus nu Amsterdam verdwenen. Wel trad Mechelen afgelopen jaar toe als nieuwe deelnemer.

Amsterdam had al een team in de Eerste Divisie spelen. De club gaat daar nu herbouwen. 'Een aantal spelers stopt; er wordt verder gegaan met geroutineerde spelers, aangevuld met Amsterdams talent. Komend seizoen wordt gebouwd aan een nieuw team dat weer moet gaan deelnemen aan de BeNe League.'