28 januari 201718:30

Antwerp behoudt zich op play-offs

Antwerp Phantoms versloeg zaterdagavond Den Bosch met 3-2 en zag daardoor het gat met Zoetermeer slinken tot vijf punten. Heerenveen en Den Haag boekten overwinningen op Groningen en Leuven.

Antwerpen Phantoms – Red Eagles ’s-Hertogenbosch

Phantoms herstelde zich na de twee nederlagen van vorig weekeinde. Door het verlies van Zoetermeer in Amsterdam is een plek bij de eerste vier in Poule A nog steeds mogelijk. Tegen Den Bosch opende Ben van den Bogaert na zestien minuten de score voor Phantoms. Kevin de Winter verdubbelde de voorsprong in de 26e minuut. Halverwege de wedstrijd kwam Den Bosch voor het eerst tot scoren. Ivo Beulen zorgde voor de aansluitingstreffer.

Lukasz Bartak wist echter al vier minuten later de marge weer op twee doelpunten te zetten. In de slotminuut van de tweede periode kwam Den Bosch weer dichterbij via een treffer van Joey Mei. Maar in de slotperiode viel de gelijkmaker niet meer voor de gasten uit Brabant.

Antwerpen blijft door de overwinning wel op de vijfde plek maar heeft nog maar vijf punten achterstand op Zoetermeer. Beide ploegen ontmoeten elkaar nog in het laatste weekeinde op 18 februari in het Silverdome.

GIJS Groningen - UNIS Flyers Heerenveen

Bijna 1000 mensen kwamen op de Derby van het Noorden af. Zij zagen dat Heerenveen zoals verwacht veel te sterk was voor de thuisploeg. Al na de eerste periode leidde Heerenveen met 0-4 door goals van Ronald Wurm (2), Marco Postma en de jonge Rick Neef.

In de tweede periode liep Heerenveen verder uit na doelpunten van Tony Demelinne (2), Mark Hoekstra en Adam Bezak. Fenno Mulder redde de eer voor Groningen en verpestte daarmee de shutout voor Jorrit Vos.

Ook in de laatste periode vielen er vier Friese treffers. Tony Demelinne voltooide zijn hattrick en Hoekstra, Postma en Bezak tekenden voor hun tweede van de avond.

Leuven Chiefs – Hijs Hokij Den Haag

Den Haag maakte geen fout in de uitwedstrijd tegen Leuven. Leuven kwam nochtans wel als eerste op het scorebord. Na vijf minuten scoorde Rino Dhondt de 1-0. Via Filip Martinec kwam Den Haag na een kwartier op gelijke hoogte.

Aan het begin van de tweede periode sloeg Hijs tweemaal toe. Joey Oosterveld en Jeffrey Melissant gaven de ploeg een 1-3 voorsprong. Jeffie Versin bracht Leuven nog terug tot 2-3 maar meer zou er niet in zitten voor de thuisploeg.

Den Haag scoorde nog tweemaal in het derde bedrijf. Luke Zwartbol en Martinec wisten het net te vinden voor de 2-5 eindstand.