Phantoms ijsbaan

8 mei 201710:17

Door Joep Meijsen

Antwerp Phantoms stelt Buck Rombouts aan

Antwerp Phantoms heeft een nieuwe hoofdcoach aangesteld. Het gaat om de 42-jarige Buck Rombouts, die eerder Herentals naar het kampioenschap in de Beneliga leidde.

Antwerpen kende een tegenvallend seizoen in de Beneliga, waarin uiteindelijk plaatsing voor de play-offs werd misgelopen. Het zorgt ervoor dat het clubbestuur kiest 'voor een frissere en modernere benadering van de sport', zo stelt de club.

Een nieuw ambitieus plan moet ervoor zorgen dat meer getalenterde jeugdspelers doorstromen naar het eerste team. 'Het aanstormende jeugdtalent veel wedstrijdervaring laten opdoen in de BeNeLiga krijgt prioriteit. Durven verliezen op korte termijn, om te winnen op lange termijn wordt een doelbewuste keuze. Op die manier wordt komaf gemaakt met de beperkte inzet in het verleden van het aanwezige jonge talent. Gevestigde elitespelers krijgen bovendien nog een belangrijkere rol aangemeten aangezien zij de jeugdige talenten mee zullen sturen in hun verdere opleiding op het wedstrijdijs', zo meldt de club.

Antwerpen was voor doelpunten afgelopen jaar erg afhankelijk van de Poolse forward Lukasz Bartak, die 31 van de 79 doelpunten voor zijn rekening nam. Om de doorstroming van jeugd soepel te laten verlopen wordt Rombouts in zijn rol ondersteund door de coaches van de U14, U16 en U19, respectievelijk Jeroen Van de Velde, Marc Fransen en Patrick Van Noten. Daarnaast werd Gert Peeters van Coaching One aangetrokken als consultant.

Rombouts speelde jarenlang in het eerste team van Antwerpen (Deurne) en is veelvoudig Belgisch international. In oktober afgelopen jaar nam hij vanwege een verschil van inzicht afscheid als coach in Herentals, de club die hij het jaar daarvoor naar de triple van winst in de Beneliga, nationale beker en Belgisch kampioenschap had geleid. Vorig jaar was Jan Van Beveren de hoofdcoach in Antwerpen.