De club organiseerde afgelopen week een bijeenkomst met spelers van het Beneliga-team. Daar werd duidelijk dat coach Gert Peeters komend jaar weer in de bank staat bij Phantoms. Ook de 26-jarige verdediger Jens Theunis keert terug bij de club. Hij was vorig jaar in 21 wedstrijden in de Beneliga goed voor een goal en elf assists met 81 strafminuten. Dat geldt ook voor aanvaller Axl Kila, die in 22 wedstrijden vijf keer scoorde en één assist meepikte.

De 24-jarige doelman Neil Bruyninckx keer na enkele jaren terug bij de club. Hij speelde in de jeugd bij Antwerpen, maar was dea fgelopen jaren vooral actief bij Turnhout, dat vorig jaar uitkwam op het tweede niveau in België.

Antwerpen eindigde vorig jaar op de voorlaatste plaats in de Beneliga. De ploeg won slechts twee wedstrijden tijdens het seizoen. De club kreeg bovendien te maken met sluiting van de hal tegen het einde van het seizoen vanwege veiligheidsrisico's. Inmiddels is bekend dat de club een hypermoderne nieuwe accommodatie met meerdere ijsvloeren krijgt, waardoor het ijshockey in Antwerpen, dat een lange geschiedenis heeft, behouden blijft.

Foto: Robert Bos