PV 20181115 14 resized

21 november 201817:00

Door [email protected]

Back Check #2: Een U14 speler benoemd als nieuwe kinderminister

IJshockey Nederland duikt iedere week in de rand- en achtergrondzaken rondom het ijshockey in Nederland. In de twee editie hebben we een interview met de office manager van de bond; Wilma Olijhoek, een nieuwe kinderminister, een nieuwe wedstrijd in het Para Icehockey en de wekelijks terugkerende Coaches Corner.

Interview met office manager; Wilma Olijhoek

Dag Wilma. Zou je kort kunnen vertellen wie je bent en wat je functie is binnen de ijshockeybond?

Ik ben Wilma Olijhoek en sinds 1988 fulltime werkzaam bij de ijshockeybond. Sinds 2008 ben ik Office Manager. Ik ondersteun directie, bestuur en commissies bij administratieve, inhoudelijke en organisatorische zaken. Daarnaast ben ik betrokken bij de organisatie van evenementen, zoals wereldkampioenschappen.

IJnl.nl, het vroegere nijb.nl, is niet nieuw. De website bestaat al sinds 2003. Wat was destijds de reden?

De website nam het bondsbureau heel veel werk uit handen. Zo was het verwerken van alle wedstrijdgegevens een tijdrovende klus. Door de clubs de gegevens op de website te laten invullen, scheelde dat ons niet alleen veel werk, uitslagen en standen kwamen ook direct beschikbaar op de website. En met dit systeem werken we nog steeds.

Inmiddels zijn er twee websites, ijnl.nl en ijshockeynederland.nl. Wat is het verschil?

Op ijnl.nl zijn nog steeds uitslagen, standen en topscorerslijsten te vinden. Maar we willen deze website vooral gebruiken als hét ledenloket van IJshockey Nederland. Leden en mensen die werkzaam zijn in het Nederlandse ijshockey kunnen hier terecht voor informatie en ondersteuning. Dienstverlening aan verenigingen is een belangrijke kerntaak van ons. Op dit moment wordt hard gewerkt aan het overzichtelijker en uitgebreider aanbieden van vooral praktische informatie en ondersteuning. De bond is in 2016 gestart met een branding- en marketingconcept genaamd "IJshockey Nederland". Om de ijshockeysport beter in de markt te positioneren wordt op ijshockeynederland.nl de sport in het middelpunt van de belangstelling gesteld. Voor ijshockeyfans is het dé website. Nieuws, interviews en live streams zijn hier op één website samengebracht met uitslagen en standen.

Voor wie is ijnl.nl interessant en waarom?

Deze website is vooral bedoeld voor clubs en iedereen die in het Nederlandse ijshockey een functie vervult. Het is voor ons het belangrijkste communicatiemiddel. Vergelijk het met de rubriek ‚Äėmeest gestelde vragen‚Äô op veel websites. Niet alle informatie is voor iedereen even belangrijk. Daarom zijn we bezig met het inrichten van aparte secties voor de verschillende doelgroepen, zoals de ledenadministratie van verenigingen, de wedstrijdsecretarissen, de coaches, de scheidsrechters en de bench officials. Er wordt informatie gegeven over reglementen, spelregels, handleidingen, opleidingen, contactgegevens en ondersteuning.

Uiteraard is op de site ook informatie te vinden die voor alle ijshockeyliefhebbers interessant is. Zo zijn, zoals men gewend is, van alle competities de wedstrijdschema’s, uitslagen, standen en topscorerslijsten op deze website te vinden. Sommige wedstrijden zijn live te volgen.

Clubs maken al gebruik van de site. Op welke minderbekende mogelijkheden zou je ze willen wijzen?

Wedstrijdsecretarissen kunnen door het aanklikken van het logo van hun club in de sectie Clubs een overzicht krijgen van de teams die zijn ingeschreven. Door op de link van de ijsbaan te klikken volgt een overzicht van wedstrijdtijden per team, het wedstrijdschema van alle teams en de beschikbare ijstijden. Clubs houden op een besloten deel van de site de ledenadministratie bij. Er zijn tools beschikbaar voor analyse en trendontwikkeling in het ledenverloop en demografische opbouw. Van alle spelers en begeleiders is via de website een foto beschikbaar waardoor controle op speelgerechtigdheid aanzienlijk is vereenvoudigd. De teamregistratieformulieren maken het clubs mogelijk om voorafgaand aan de wedstrijden de actuele teamlijst beschikbaar te stellen.

Alles is nog niet klaar. Wat kunnen de clubs nog verwachten van het ledenloket?

E√©n loket waar alle belanghebbenden op een overzichtelijke en effici√ęnte manier praktische informatie en tools kunnen vinden die hun in staat stellen de verschillende functies bij de clubs en daar omheen goed uit te voeren. Als IJshockey Nederland dienen wij onze leden zo goed mogelijk te ondersteunen

Kinderminister Floris Vooren van de Nijmegen Devils U14

Gisteren is Floris Vooren op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind door ministers Hugo de Jonge en Bruno Bruins benoemd tot kinderminister. Floris is een erg talentvolle speler van de Nijmegen Devils U14 en het nationale U14 team. Floris zal één jaar lang het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) met slimme tips en praktische adviezen helpen het beleid beter en kindvriendelijker te maken. Floris zal zich gaan richten op topsport en talentontwikkeling in het kader van het Sportakkoord.

Bron: Ministerie van VWS

Een nieuwe Para Icehockey wedstrijd

Komende zaterdag staat er een nieuwe Para Icehockey wedstrijd op het programma. De Dordrecht Polar Bears spelen thuis tegen de Antwerp Phantoms Para. De Dordrecht Polar Bears zullen ondersteund worden door spelers van Amsterdam Tigers. De vorige ontmoeting eindigde in een 7-0 overwinning voor de Antwerp Phantoms Para.

Coaches Corner

Voor alle ijshockeytrainers/coaches van Nederland hieronder nog een erg leerzame oefening over schaatstechnieken.