OEFEN POLEN 25b

13 februari 201915:00

Door [email protected]

Back Check #7: trainerscursus, damesinterlands, de week van FairPlay & Respect, een blik op de toekomst en crowdfunding.

Een nieuwe aflevering van de Back Check, de rubriek waarin IJshockey Nederland in de rand- en achtergrondzaken rondom het ijshockey in Nederland duikt. In de zevende editie kijken we naar de trainerscursus in Leeuwarden, blikken we terug op de damesinterlands, de week van FairPlay & Respect en nog veel meer.

Trainerscursus

Op 2 februari vond in Leeuwarden de cursus ijshockeytrainer/coach 1 plaats. Tijdens deze dag waren twintig deelnemers aanwezig en kwamen onder meer fair play & respect, de rol van de scheidsrechter, de rol van een teamleider/coach en hoe om te gaan en te communiceren met de jeugd. Alle deelnemers ondertekenden aan het einde van de training een commitment.

Oefeninterlands dames

Afgelopen weekend (8 & 9 februari) speelde het Oranje damesteam twee oefeninterlands tegen Polen. De eerste wedstrijd werd gespeeld in een goedgevuld Glanerbrook in Geleen en met 2-1 gewonnen. Een dag later waren de vrouwen in Tilburg met 5-1 veel te sterk voor Polen. De wedstrijden sloten een succesvolle trainingsweek, ter voorbereiding op het WK in Beijing (6-12 april), af. Er was veel publiciteit voor de dames deze week. Zowel de NOS, als de Volkskrant hadden aandacht voor deze interlands. De artikelen zijn te vinden via onderstaande links:

https://www.volkskrant.nl/spor...

https://nos.nl/video/2270695-g...

Fotograaf Lex Eckhardt...

maakte een groot aantal mooie foto's van de oefeninterland van afgelopen weekeinde tegen Polen. Hieronder een selectie van zijn foto's.

FairPlay & Respect

De week van 28 januari tot en met 3 februari stond geheel in het teken van FairPlay & Respect. Dit initiatief is door de clubs als zeer geslaagd ervaren. Een aantal clubs hebben het thema ook intern overgenomen. Er wraen prijzen voor de speler, het team en de vereniging die de meest onderscheidende actie bedenkt en uitvoert. De beste actie voor een individuele speler wordt beloond met een sportief pakket van Bauer. De winnende teamactiviteit levert een set trainingsshirts van Bauer met het logo van FairPlay & Respect op en de vereniging met de beste actie wint een geldbedrag van €250. De winnaars worden volgende week bekend gemaakt. Het einde van de week betekent natuurlijk niet het einde van de campagne, meer informatie over fairplay & respect is op de site van de ijshockeybond te vinden >>>

Fairplay

Oefenwedstrijd U18

Aanstaande maandag (18 februari) speelt het U18 team een oefenwedstrijd tegen België. De wedstrijd is een laatste selectiemoment voor het WK dat van 25 tot en met 31 maart in Belgrado wordt gehouden. De wedstrijd start maandag om 19.15 uur in Tilburg.

Selectie voor deze wedstrijd:

Jowin Ansems (2003) G Iserlohn (D)
Almer de Boer (2002) G Heerenveen

Justin van Baarsen (2001) D Den Haag
Bjorn Borgman (2002) D Amsterdam
Jeremy ten Brink (2001) D Heerenveen
Diego Kleijssen (2001) D Tilburg
Damian Leppers (2002) D
Tilburg Nick Maas (2001) D Zoetermeer
Ruben Schel (2002) D Tilburg

Roy Ansems (2001) F Iserlohn (D)
Joël van Baarsen (2001) F Heerenveen
Wesley de Bruijn (2003) F Den Haag
Remco Hamers (2002) F Tilburg
Delaney Hessels (2001) F Tilburg
Tycho Houben (2001) F Leeuwarden
Jay Huisman (2002) F Zoetermeer
Jelle Kronenburg (2003) F Den Haag
Julian Markgraaf (2001) F Geleen
Pim van der Meulen (2002) F Heerenveen
Dean Versteeg (2002) F Amsterdam
Mees de Wit (2002) F Krefeld (D)

Global Girls Game

Op zondag 17 februari om 10.45 uur vindt de wedstrijd tussen de Tilburgs Trappers Ladies en Gijs Racoons Groningen plaats in Tilburg. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de Global Girls Game. Dit jaar vindt het evenement plaats in 38 landen, van Nederland tot Australië en van Italië tot Canada. Het wereldwijde evenement heeft als doelstelling om de (dames)ijshockeysport nadrukkelijker op de kaart te zetten. Kom jij onze dames ook aanmoedigen?

Crowdfunding

Gisteravond (12 februari) vond er in Utrecht een crowdfundingavond plaats. Aan deze bijeenkomst namen een aantal ouders van de spelers van de talentontwikkelingsteams deel. Daarnaast waren Technisch directeur Theo van Gerwen van IJshockey Nederland en stagiaire Sanne Leferink aanwezig. Het doel van de avond was om samen te brainstormen hoe er meer geld kan worden gegeneerd om de talentenprogramma’s te verbeteren en versterken. Denk hierbij aan organiseren van diverse activiteiten om sponsoren te werven.