IMG 20190219 WA0004

20 februari 201912:08

Door [email protected]

Back Check #8: Dutch Elite Development Camp, Jack Ham Memorial en de winnaars van de week van FairPlay & Respect.

Een nieuwe aflevering van de Back Check, de rubriek waarin IJshockey Nederland in de rand- en achtergrondzaken rondom het ijshockey in Nederland duikt. In de achtste editie hebben we nieuws over het Dutch Elite Development Camp en blikken we vast vooruit op de Jack Ham Memorial. Ook maken we de winnaars van de week van FairPlay & Respect bekend!

Dutch Elite Development Camp

IJshockey Nederland organiseert wederom een professioneel trainingskamp voor enthousiaste jonge spelers. Het Dutch Elite Development Camp zal worden georganiseerd in het IJssportcentrum te Tilburg. Wij kunnen nu al melden dat Chippen Persson en goaliecoach Andreas Hallerdal net als in 2018 deel uit maken van de trainersstaf.

Een super leuke week om nooit te vergeten, waarbij veel aandacht wordt besteed aan techniek, tactiek, spelinzicht, fitheid, mentale weerbaarheid, coördinatie en kracht. Deelnemers aan deze ideale en unieke leerschool worden individueel begeleid in hun ontwikkeling als ijshockeyer.

De inschrijvingen lopen inmiddels gestaag. Voor de leeftijdsgroepen 2004/2005 en 2006/2007 is er nog plaats. Men kan nog tot en met 31 maart gebruik maken van de vroegboekkorting (€ 15, als men het hele bedrag of de 1e termijn voor die datum overmaakt).

Klik hier voor meer informatie.

Inschrijven kan hier!

Jack Ham Memorial

Op 23 maart vindt de finaledag voor de jeugd plaats. Vanaf dit jaar zal de finaledag plaatsvinden als de Jack Ham Memorial. Op deze dag zullen de beste ploegen van de U16, U14 en U12 strijden om het kampioenschap. Kijkend naar de ranglijsten op dit moment zijn er al een paar finalisten bekend. De finale bij de U16 zal plaatsvinden tussen Tilburg en Den Haag en de finale bij de U14 zal gaan tussen Geleen en Den Haag. Bij de U12 is het nog erg spannend. Tilburg, Amsterdam, Dordrecht, Den Haag en Utrecht zijn allemaal nog in de race voor een felbegeerde finaleplek.

De finaledag voor de jeugd is met ingang van dit jaar vernoemd naar de vorig jaar overleden Jack Ham. Jack Ham was erelid van de ijshockeybond en vervulde in de loop der jaren talloze functies in het Nederlandse ijshockey. Ham was bovenal enorm actief bij het jeugdijshockey.

Interland U18

Afgelopen maandag speelde Nederland U18 in Tilburg een interland tegen de leeftijdsgenoten uit België. De geselecteerde spelers lieten zich van hun beste kant zien en wonnen ruim met 12-1. Onze Zuiderburen kwamen wel op voorsprong, maar nog in de eerste periode pakte Nederland een 3-1 voorsprong door doelpunten van Damian Leppers, Julian Markgraaf en Pim van der Meulen. Uiteindelijk wist Oranje nog acht keer te scoren. Pim van der Meulen (3x), Tycho Houben, Jelle Kronenburg, Wesley de Bruijn, Dean Versteeg, Ernesto Klem en Roy Ansems wisten het net te vinden.

Sportopleidingen.nl

IJshockey Nederland werkt vanaf heden samen met Sportopleidingen.nl. Via deze website is het mogelijk om je in te schrijven voor de diverse trainersopleidingen die IJshockey Nederland aanbiedt. Neem ook eens een kijkje op de website voor de andere opleidingen die worden aangeboden.

Prijswinnaars FairPlay & Resepect

De prijswinnaars van de Week van FairPlay & Respect zijn bekend. De winnaars zijn inmiddels geĂŻnformeerd. De beste actie voor een individuele speler werd beloond met een sportief pakket van Bauer en de winnaar is Moby Kruizenga, speler van Heerenveen U12. Na afloop van de wedstrijd van zijn ploeg tegen Gijs Groningen U12 (gespeeld in Leeuwarden), ging Moby met drie medespelers naar de kleedkamer van de tegenstander. Wat hij daar deed, is te zien in onderstaand filmpje.

De winnende teamactiviteit leverde een set trainingsshirts van Bauer met het logo van FairPlay & Respect op. Deze prijs gaat naar Dordrecht U12. Zij gingen samen met hun tegenstander op een gezamenlijke teamfoto.

Teamfoto Dordt

De vereniging met de beste actie wint een geldbedrag van €250. Deze prijs gaat naar Smoke Eaters Geleen. Om FairPlay & Respect binnen de vereniging onder de aandacht te brengen, is de club vanaf de Week van FairPlay & Respect een actie gestart om voorafgaand aan alle thuiswedstrijden een VJB FairPlay & Respect-vaantje uit te reiken aan de tegenstander. De foto’s zijn hieronder te zien.