24939847068 b4dc5df281 k1

4 december 201720:37

Door Joep Meijsen

Bekerfinale aan Den Haag toegewezen

De Nederlandse bekerfinale wordt dit seizoen in De Uithof gespeeld. De wedstrijd staat voor zondag 4 februari 2018 om 15.00 uur op het programma.

Dat heeft de Nederlandse IJshockeybond bekendgemaakt. Het toewijzen van de finale aan Den Haag past in het door IJshockey Nederland ingezette beleid om evenementen verspreid door het land te laten plaatsvinden. De kaartverkoop voor de bekerfinale begint naar verwachting begin januari. Wie de finalisten zijn, wordt uiterlijk op 9 januari bekend als, indien noodzakelijk, het derde duel in de halve finaleserie tussen Heerenveen en Eindhoven wordt gespeeld. De andere halve finale gaat tussen Geleen en Den Haag. Daarvan wordt de mogelijk derde wedstrijd op 2 januari gespeeld.

Met de toewijzing van de finale aan Den Haag verhuist de bekerfinale van speellocatie. Sinds de invoering van de bekerfinales werd de eindstrijd meestal in Eindhoven gespeeld. Die hal was onlangs nog wel het decor van de bekerfinales bij de jeugd tijdens Super Sunday. Afgelopen jaar veroverde Heerenveen in Eindhoven de nationale beker door met 8-1 te winnen van Geleen. Marco Postma had vier goals en drie assists in dat duel. Die finale werd op woensdagavond 18 januari gespeeld.

De toegangsprijzen voor de finale worden later bekendgemaakt. Kaartverkoop verloopt via Ticketpoint.