Flyers Vs Hijs 2018 Afgekeurd Doelpunt

3 februari 202214:00

Door Joep Meijsen

Bekerfinale op 27 februari, Final Four week later

IJshockey Nederland heeft in samenspraak met de betrokken clubs nieuwe data bekendgemaakt voor de bekerfinale en de Final Four.

Bekerfinale

De bekerfinale tussen UltimAir Hijs Hokij Den Haag en UNIS Flyers Heerenveen wordt op zondag 27 februari 2022 om 15.00 uur gespeeld in De Uithof in Den Haag. Als hoogst geëindigde ploeg in de stand van de bekercompetitie is de ploeg uit de Hofstad gastheer van het evenement. Het is voor het eerst sinds het seizoen 2019-2020 dat de bekerfinale weer gespeeld kan worden. Heerenveen is de verdedigende bekerhouder.

Final Four

De Final Four is het evenement waarin om de Nederlandse landstitel wordt gespeeld. De vier Nederlandse deelnemers aan de BeNe-League plaatsen zich voor dit evenement, waarbij de nummer Ă©Ă©n van de stand in de competitie in de halve finale tegen de nummer vier speelt en de nummer twee tegen de nummer drie. De halve finalewedstrijden worden op vrijdag 4 maart 2022 gespeeld in het stadion van de hoogstgeplaatste ploeg. De finale om het landskampioenschap volgt op zondag 6 maart 2022. Informatie over de locatie waarop de finalewedstrijd wordt gespeeld volgt.

Ook de strijd om het landskampioenschap werd de afgelopen twee seizoenen niet gespeeld onder invloed van overheidsmaatregelen om de verspreiding van COVID-19 te beteugelen. Het laatste Final Four-evenement werd in het seizoen 2019-2020 gespeeld, waarbij Heerenveen de nationale ijshockeytitel in de wacht sleepte.